Kinderdansvoorstelling ALLES maakt er een feestje van

 Brendan Lally.Het Lab Utrecht is een productiehuis voor een veelzijdige groep kunstenaars. De dansers Alma Söderberg en Angela Peris Alcantud presenteren onder deze naam de dansvoorstelling ALLES, die geschikt is voor een publiek vanaf 4 jaar. De feestelijke en dynamische voorstelling zal van 2 januari 2013 tot en met 24 maart 2013 in selecte theaters in Nederland te zien zijn. 

ALLES

Bij de voorstelling ALLES maken dansers Alma Söderberg en Angela Peris Alcantud overal een feestje van. Ze zijn druk, willen alles aangrijpen, doen en beleven. Naast dans gebruiken ze ook andere fysieke en vocale technieken om hun emoties en het verhaal over te brengen. Ze zingen, praten en drummen op een ritmische en kleurrijke manier om de jonge doelgroep aan te spreken. Fantasie staat centraal tijdens ALLES en daar maken de dansers gretig gebruik van. Met weinig middelen bouwen de dansers een feestje waar het publiek, jong én oud, in betrokken wordt.

Söderberg en Peris Alcantud

De Zweedse Söderberg heeft zich als danser gespecialiseerd in flamenco, moderne dans en choreografie. Ze studeerde onlangs af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze werkt momenteel in Nederland, Duitsland en Zweden. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van geluid, beweging en spraak. Ze heeft al meerdere prijzen gewonnen voor haar stukken, onder andere de Its Festival Choreography Award. De Spaanse Peris Alcantud studeerde choreografie en dans aan de Martha Graham School en het Dance Space Center in New York. Ze is choreograaf, performer en muzikant. Net zoals bij Söderberg speelt beweging, geluid en spraak een grote rol in haar werk. Ze maakte al meerdere stukken en de voorstelling ALLES is haar eerste samenwerking met Söderberg.Voor meer informatie, bekijk hier de website.Beeld: Brendan Lally via Flickr.