Het Zwanenmeer in 3D

Het Zwanenmeer in Bolshoi Theater. Beeld RIA Novosti archive van Anatoliy GaraniDansliefhebbers kunnen op 6 juni voor het eerst van Het Zwanenmeer in 3D genieten in de Wolff Bioscopen. Het Zwanenmeer wordt dan opgevoerd in het Mariinsky Theater in Sint-Petersburg in Rusland en is live te bekijken vanuit de theaters.

Live streaming en 3D technologie

Het klassieke verhaal van Het Zwanenmeer van componist Tchaikovsky wordt op 6 juni om 19.15 uur opgevoerd in het Mariinsky Theater. Door live streaming en 3D technologie is het mogelijk om in Nederland live te genieten van de voorstelling. De voorstelling wordt vertoond in Wolff Cineast in Enschede, Wolff Groningen, Wolff City in Utrecht en in Wolff Cinerama in Rotterdam.

Het Zwanenmeer

Het Zwanenmeer werd op 4 maart 1877 voor het eerst opgevoerd. Bij de première werd de voorstelling niet goed ontvangen door haar publiek. De muziek was te overheersend en het decor was stoffig. Hierdoor kreeg componist Tchaikovsky de volle laag over zich heen. Toch werd de voorstelling na het jaar 1895 alsnog een succes door de choreograaf Marius Petipa. Sindsdien is het een van de bekendste balletvoorstellingen.

De kaartjes voor de 3D voorstelling zijn 15 euro. Dit is inclusief 3D bril en 3D toeslag.

Meer informatie over de voorstelling en de prijzen is te vinden op de website.