Haags Culturalis houdt op te bestaan

Haags Culturalis houdt op te bestaanDe stichting Culturalis houdt op te bestaan. Dit is een gevolg van de bezuinigingen op cultuur. De afgelopen jaren heeft Culturalis gewerkt aan de zichtbaarheid en kwaliteitsverbetering van de amateurpodiumkunsten in Den Haag. De organisatie heeft zeer goede resultaten geboekt, maar kan haar werkzaamheden helaas niet meer voortzetten.

Door middel van subsidie en ondersteuning voor amateurkunstenaars en de organisatie van projecten en festivals, heeft Culturalis ervoor gezorgd dat Haagse talenten zichtbaar werden in de stad. Ook heeft Culturalis zich beziggehouden met de bevordering van cultuurparticipatie in Den Haag. Een verdubbeling van de amateurgroepen en -verenigingen is het resultaat van die inspanningen.

Veel nieuwe talenten hebben hun eerste producties gemaakt op het podium van het Culturalis Theater. Dit theater kan gelukkig blijven bestaan. Het is overgenomen door een nieuwe organisatie en gaat verder onder de naam Theater De Vaillant. Het theater blijft een plek waar producties van amateurpodiumkunstenaars worden gemaakt en getoond. Dit weekend opent het theater officieel haar deuren en er zijn daarom diverse feestelijke activiteiten georganiseerd. Zo kun je een muzikale mimevoorstelling bezoeken, meedoen aan battles en workshops, lachen met een comedian en genieten van een high-tea. Kijk hier voor het complete programma.

Beeld: Culturalis