Goldmund de voorstelling gaat op tournee

Thijs Maas en Wilko Sterke ontdekten dat zij hetzelfde lievelingsboek hebben: Narziss en Goldmund, het meesterwerk van Herman Hesse. Samen met choreografietalent Jasper van Luijk geven deze muzikale theatermakers vorm aan het klassieke boek over de strijd tussen lichaam en geest.

Orkater en Korzo producties ontwikkelen en ondersteunen beiden structureel nieuwe initiatieven en bieden ruimte aan jong talent. Orkater/De Nieuwkomers biedt jonge opgeleide muzikanten en theatermakers de gelegenheid hun ideeën om te zetten in een muziektheatervoorstelling die gespeeld wordt in de kleine zalen en op festivals. Terwijl Korzo producties zich concentreert op de ontwikkeling van choreografisch talent in verschillende stadia van hun carrière. Zo voorziet Korzo de Nederlandse dans steeds van een nieuwe impuls. Met Goldmund slaan beiden de handen ineen.  

Jasper van Luijk 

Jasper studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. In 2011 werd zijn eerste werk geselecteerd voor Voorjaarsontwaken. Zijn duet in opdracht van Korzo producties About There & Here dat in première ging tijdens het Holland Dance Festival 2012 won de ITs Choreography Award, een prijs voor afstuderend Prijs choreografie talent. Bij Korzo maakte hij werk voor Here we Live and Now 2012, 2013 en CaDance 2013Quite Discontinuous i.s.m. Generale Oost en werd geselecteerd voor de Dance Roads tour naar o.a. Canada, Turijn en Bordeaux. Jasper wordt bij Korzo producties ondersteund door de regeling voor Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten, een tweejarig ontwikkelingstraject waarbij talentvolle makers de kans krijgen zichzelf sterker te ontwikkelen binnen hun discipline en te profileren in het kunstenveld.

Goldmund gaat op zaterdag 25 oktober in première in de Toneelschuur in Haarlem. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.orkater.nl De voorstelling gaat op tournee van 23 oktober t/m 4 december 2014