Global Water Dances gaat wereldwijd van start

Foto door Ding Yuin Shan via FlickrOp zaterdag 15 juni 2013 gaat het Global Water Dances van start tijdens het Kunstfestival Partje Barel. Dit project vraagt aandacht voor schoon (drink-)water door middel van verschillende dansvoorstellingen. De dansvoorstellingen zullen in meer dan zeventig landen op dezelfde tijd opgevoerd worden. In Nederland is de choreografie afkomstig van choreograaf Joan van der Mast.

Goed doel

Global Water Dances zet zich in voor de problemen met vervuild water. Door de dansers in te zetten hopen ze de wereld te kunnen overtuigen dat kunstparticipatie ingezet kan worden om aandacht te vragen voor problemen in de wereld en hier gezamenlijk een oplossing op te vinden. Kunstfestival Partje Barel

In Nederland vindt het evemenent plaats op het terrein van de Binckhorsthof in Den Haag. Hier zal ook Joan van der Mast een creatie laten zien die zich afspeelt op de bootjes op de Trekvliet. Ruim veertig dansers en vier professionele dansers treden hier op. Het evenement is dit jaar een onderdeel van Kunstfestival Partje Barel. Hierdoor zijn er op deze dag naast de dansvoorstelling nog meer kunst, muziek, workshops en acts te zien.

Wereldwijd

De dansvoorstellingen bestaan uit vier delen. Twee delen horen bij Global Water Dances en bestaan in meer dan zeventig landen uit dezelfde choreografie en muziek. Een deel van de choreografie en muziek is van tevoren al bekend en te bekijken en beluisteren via de website van Global Water Dances.

Meer informatie over Global Water Dances is te vinden op hun eigen website en op de website van Dansjij.