Genée International Ballet Competition 2015

Genée International Ballet Competition 2015 keert terug naar Londen

Deze zomer, van 10 tot en met 19 september, ervaren balletdansers eerste-klas begeleiding bij The Royal Academy of Dance (RAD) tijdens de Genée International Ballet Competition. Dit jaar keert de wedstrijd terug naar Londen, waar het in 1931 voor het eerst georganiseerd werd. 

Genée International Ballet Competition 2015

De Genée International Ballet Competition, vernoemd naar de eerste president van The Royal Academy of Dance Dame Adeline Genée DBE, is een jaarlijks terugkerend evenement. Bekend als ‘the Genée’ is het een van de meest prestigieuze balletwedstrijden in de wereld. Voorafgaand aan de halve finale, krijgen jonge balletdansers vijf dagen lang de kans te werken met beroemde choreografen en docenten. In 2015 vindt de begeleiding plaats bij The Royal Academy of Dance in Londen en in de Genée dansstudio zelf. 

  • De wedstrijd vindt plaats van 10 tot en met 19 september. 
  • Begeleiding vindt plaats van 11 tot en met 15 september.
  • De halve finales zijn op 16 en 17 bij de Startford Circus Arts Centre. 
  • De finale is op zaterdag 19 september in het wereldberoemde Sadler’s Wells Theater in Islington. 
  • Inschrijven is mogelijk vanaf april. 

Meer weten? Ga naar de website van de Genée International Ballet Competition.

Nieuw: The Darcey Bussell Genée Bursaries

Vanaf dit jaar zijn er ieder jaar vijf tot tien beurzen van £1,500 beschikbaar voor dansers die financiële hulp nodig hebben voor het aanmelden voor de prestigieuze balletwedstrijd. Dit nieuwe initiatief heeft als doel de wedstrijd voor meer dansers toegankelijk te maken. Vernoemd naar de president van de balletacademie, vergoeden de beurzen de inschrijvingskosten, reiskosten en andere kosten. Tevens heeft The Dame Margo Fonteun Scholarship beurzen toegezegd tot £2,000 per jaar voor de komende vijf jaar voor de Genée. 

Video Genée 2014