Films van Cinedans tijdens Nederlandse Dansdagen

Films van Cinedans bij Nederlandse DansdagenCinedans zorgt ervoor dat de bezoekers van de Nederlandse Dansdagen op 4, 5 en 6 oktober niet alleen kunnen genieten van dans op het podium, maar ook op het witte doek. In samenwerking met Cinema Lumière en de Nederlandse Dansdagen laten zij het Dans op Film programma zien, bestaande uit diverse korte dansfilms van Nederlandse makers. De documentaire Nanine Passion, over de succesvolle choreografe Nanine Linning, gaat hierbij in première. 

Nanine Passion

Op 6 oktober gaat de documentaire Nanine Passion, van filmmakers Manon Lichtveld en Bas Westerhof, in première bij Dans op Film. De film laat het succesvolle, professionele leven zien van Nanine Linning (1977) in het Duitse Ösnabruck. Zij weet zichzelf en haar gezelschap staande te houden in het Duitse theatersysteem. Lichtveld en Westerhof volgden Linning op de voet gedurende 2,5 jaar. Het resultaat is een film die haar passie voor dans, muziek, theater en opera laat zien en dat succes ook een keerzijde kan hebben.

Dans op Film

Naast Nanine Passion zijn er nog vier andere dansfilms te zien bij Dans op Film. Onder andere Hypnagogia van choreograaf Muhanad Rasheed en Frank Scheffer, en Spiegelingen van choreografe Dunja Jocic en regisseur Marinus Groothof. Het programma eindigt met twee films van Clara van Gool, wiens debuutfilm Reservaat de Nederlandse inzending was voor de Oscars.

Voor meer informatie, bekijk hier de website