Fight Flow van ISH combineert hip-hop met vechtkunst

Fight Flow van ISH combineert dans met vechtkunst.Fight Flow is de nieuwe, energieke en acrobatische voorstelling van cross-over dansgezelschap ISH, die op 24 november in première gaat in het Rozentheater te Amsterdam. Berlijnse danser en choreograaf Raphael Hillebrand combineert hierin verschillende urban dansstijlen, zoals breakdance en popping en locking, met vechtkunst. Fight Flow is een voorstelling in de serie van ISH Nieuwe Makers, waarbij aanstormend talent de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen en te vestigen. 

Dans en vechtkunst 

Binnen de danswereld is er al een tijd een trend gaande waarbij dansmakers steeds meer hun grenzen verleggen en dans combineren met sport. Zo ging Danceworks vorig seizoen aan de slag met boksen en Conny Janssen Danst met voetbal. Cross-over dansgezelschap ISH staat bekend om de brede interesse voor verschillende bewegingsvormen. In Fight Flow laat Hillebrand de schoonheid van breakdance en hip-hop zien, wat bekend staat als één van zijn drijfveren bij het maken. Hillebrand ontdekte dat, met name door battles, breakdance veel overeenkomsten heeft met vechten. Hillebrand laat dit zien in een acrobatische voorstelling waarbij niet alleen deze overeenkomsten, maar ook de contrasten te zien zijn.

Raphael Hillebrand

Hillebrand heeft in zijn korte loopbaan al vele successen behaald in de urban danswereld. Hij nam deel aan nationale en internationale B-boy battles en won hiermee vele prijzen, waaronder het nationaal kampioenschap met zijn crew B-Town Allstars in 2006. Om zijn werk als choreograaf te verdiepen nam hij acteer- en stuntlessen. Hillebrand is wereldwijd te zien in tv-programma’s, voorstellingen, films en straatshows.

Voor meer informatie en kaarten, bekijk hier de website