Eindpresentatie Nederlands Dans Theater Summer Intensive

BalletAls afsluiting van de NDT Summer Intensive cursus, dat op maandag 5 augustus begint, wordt er op zaterdag 17 augustus 2013 een eindpresentatie opgevoerd voor publiek. De internationale zomercursus is bestemd voor tweeënzestig geselecteerde danstalenten voor een periode van twee weken in Den Haag.

Wereldwijde kwaliteitscursus

De NDT Summer Intensive is een kwaliteitscursus voor danstalenten vanuit de hele wereld. Uit meer dan vierhonderd aanmeldingen werden tweeënzestig dansers geselecteerd, waaronder twee Nederlandse dansers. De cursus wordt gegeven in de studio’s van het Nederlands Dans Theater in Den Haag, zodat ze haar visie en werkwijze kan doorgeven aan de dansers. Ook wil het NDT de danstalenten een kans geven zich verder te ontwikkelen op het gebied van creativiteit en danstechnieken.

Sol León en Paul Lightfoot

Tijdens de cursus volgen de dansers een programma bestaande uit balletlessen, het leren van repertoire en composities. Deze lessen worden gegeven door docenten en choreografen van het Nederlands Dans Theater. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Lydia Bustinduy, Francesca Caroti, Menghan Lou, Georgi Milev, Iván Pérezm Roger Van der Poel, Jiñ Pokorný, Sarah Reynolds en Tom Weinberger. Sol León en Paul Lightfoot zijn verantwoordelijk voor de repertoire van solo’s en duetten.

Geselecteerde kandidaten

In januari 2013 konden dansers van veertien tot dertig jaar een auditie doen om in aanmerking te komen voor de cursus. Door het grote leeftijdsverschil van de geselecteerde kandidaten is het programma opgedeeld in drie leeftijdscategorieën. Ook wordt er bij het onderverdelen van de kandidaten gelet op het niveau.

De eindpresentatie wordt gegeven op 17 augustus 2013 in Theater aan het Spui in Den Haag van 17.45 uur tot 22.00 uur. Meer informatie over Summer Intensive of het kopen van kaartjes voor de eindpresentatie is te vinden op de website van het Nederlands Dans Theater.