Dansvoorstellingen op Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Van 21 tot en met 31 augustus vindt de 24e editie van het Noorderzon Performing Arts Festival plaats in Groningen. Noorderzon is de zeldzame combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival en een groot zomerfeest voor zo’n 135.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het Noorderplantsoen. Hier zal gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijzen waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen.

Hieronder voor u een selectie van de dansvoorstellingen op het festival:

600 HIGHWAYMEN (New York/Verenigde Staten)– The Record, NL première

Tijdens The Record van het New Yorkse 600 HIGHWAYMEN komen 45 vreemden op het podium tezamen om ons te laten zien wie ze zijn en wie ze zouden kunnen zijn. Zij maken samen een theater/dansvoorstelling, maar ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de eerste voorstelling. De spelers zijn vrijwillige amateurs uit Groningen.

Ula Sickle (Brussel/België) – Kinshasa Electric

Ula Sickle is een Vlaams/Canadese choreograaf. Zij werkt veel samen met Afrikaanse dansers. In dit geval betreft het drie dansers en een DJ afkomstig uit Kinshasa, Republiek Congo. Samen verkennen zij de populaire dansen van het moment, als startpunt voor die verkenning nemen ze de dansvloeren in nightclubs in Kinshasa.

Tim Darbyshire (Melbourne/Australië) – More or Less Concrete, NL première

Een blauwe ruimte. Een indringende soundscape via een koptelefoon. Drie lichamen die afwisselend mens, dier of machine lijken te zijn. Het zijn de ingrediënten voor de surrealistische en hypnotische dansvoorstelling More or Less Concrete van Tim Darbyshire. Gefascineerd als hij is door hoe de menselijke zintuigen werken, creëerde de jonge Australische choreograaf een werk dat probeert beweging hoorbaar te maken.

Maandag 23 t/m zondag 29 juni is de Early Bird voorverkoop voor deze voorstellingen en maandag 28 juli 12:00 start de reguliere kaartverkoop in het ticket- en infocentrum in het Grand Theatre (Grote Markt 35, Groningen) en online via noorderzon.nl

Voor meer informatie, bezoek de website: noorderzon.nl