Dansvoorstelling Brand! in samenwerking met de brandweer

BRAND! Foto door Alice BlangeroVrijdag 6 september is de première van de dansvoorstelling Brand! op de Wilhelminakade op de Kop van Zuid in Rotterdam. Het bijzondere aan deze dansvoorstelling van choreografe Kriztina de Châtel is dat de brandweer centraal staat. Hiervoor wordt samengewerkt met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De voorstelling is verder ook te zien in Purmerend en Enschede.

La Danse Des Sapeurs Pompiers

De dansvoorstelling is een speciaal locatieproject met de brandweer en hun wagens. Châtel heeft hier zes dansers en een spectaculaire choreografie aan toegevoegd. In 2010 bedacht Châtel de voorstelling La Danse Des Sapeurs Pompiers in samenwerking met de lokale brandweer. Ook in deze voorstelling werd de grootsheid van de machines en de spanning van de brandweer goed weergegeven in een spetterende show. Door het grote succes hiervan hoopt Châtel dat ook de voorstelling Brand! een succes zal zijn.BRAND! Foto door Alice Blangero

Brand!

Brand! weergeeft de rituelen en activiteiten van de brandweer op een spannende manier en focust zich op de contrasten tussen mannen en vrouwen en mensen en machines. Hierdoor komt de schoonheid en kwetsbaarheid, maar ook de kracht en spanning naar voren.

Speeldata

BRAND! Foto door Alice BlangeroDe première van de voorstelling vindt plaats op 6 september tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. Hier is de voorstelling ook op 7 en 8 september te zien. Als voorproef is er op 27, 28 en 29 juni een speciale versie te zien tijdens het Reuring Festival in Purmerend. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Brandweerkazerne Broekerhof. De voorstelling is ook te zien in Enschede op 20, 21 en 22 september bij de kazerne Spaansland.

Meer informatie is te vinden op de website van Kristina de Châtel.