Dansstudio OVKB danst eenmalig door Vivaldi’s Vier Jaargetijden

Op zondag 31 mei 2015 voeren vijfendertig dansers van de selectie van Dansstudio OVKB samen met acht musici van het Cugnon Project in theater ZIMIHC Zuilen (Prinses Christinalaan 1 te Utrecht) de eenmalige productie Dansend door Vivaldi’s Vier Jaargetijden op.

Dansvoorstelling Dansend door Vivaldi's Vier Jaargetijden

Wilde u altijd al eens naar een betaalbare dansvoorstelling? Wilt u uw kind eens laten kennismaken met live uitgevoerde dans en muziek, maar dan niet meteen avondvullend en wel voor een vriendelijke prijs? De muzikale dansvoorstelling Dansend door Vivaldi's Vier Jaargetijden is leuk voor volwassenen èn kinderen (vanaf circa 6 jaar). Door de afwisseling van dans en muziek is er voor kinderen veel te zien, het duurt ongeveer een uur.

Met musici uit het Cugnon Project

Bij de dansvoorstelling Dansend door Vivaldi's Vier Jaargetijden worden de vier selectiegroepen en een aantal oud-leerlingen van dansstudio OVKB begeleid door kamermuziek en vier jonge viooltalenten van conservatoria uit Zwitserland, Duitsland en Nederland, die elk een seizoen uit Vivaldi’s Vier Jaargetijden voor hun rekening nemen. De musici maken allen deel uit van het Cugnon Project: zeer getalenteerde conservatoriumstudenten en professionele musici die elkaar inspireren door samen muziek te maken en regelmatig concerten te geven.

Choreografie dansstudio OVKB kan niet zonder musici

Door het samenbrengen van muziek en dans ontstaat een bijzondere chemie tussen beide kunstvormen. Maar het gaat verder dan dat: de musici worden een wezenlijk onderdeel van de choreografie. De dans zal niet zonder de muziek kunnen en de muziek niet zonder de dans. De choreografie zal reageren op de muziek en andersom, waardoor er een uitzonderlijk geheel ontstaat.

Ga voor meer informatie naar de website van Stichting OVKB Producties.