Dansproject Dans op de Cruyff Courts ontvangt Gouden C

Dans op de Cruyff Courts. Foto door Rikie GorissenHet project Dans op de Cruyff Courts ontving op vrijdag 20 juni 2013 de Gouden C. Hiermee krijgt het een jaar lang de titel ‘het project dat je mee moet maken’. Het project is een samenwerking tussen de Nederlandse Dansdagen en voetbalvereniging MVV.

Samenwerking tussen voetbal en dans

Bij het project werden er workshops en lessen georganiseerd op basisscholen door choreograaf Erik Kaiel. Door de kinderen simpele danstechnieken aan te leren en dit te combineren met rennen, springen en het draaien van voetbal hebben ze een geheel nieuwe bewegingsvorm gecreëerd. Samen met voetballers van het eerste elftal van MVV Maastricht trainden ze op de Cruyff Courts.

Nominaties

De Gouden C werd uitgereikt door een jury bestaande uit Nanette Ris (directeur Vredenburg), Wies Rosenboom (hoofd amateurkunst LKCA) en Ted van Leeuwen (muzikaal leider Orchestre Partout: de winnaar van de Gouden C in 2011). Hiervoor moest er gekozen worden uit vijf genomineerden: Activeer de babyboomers van Vereniging Oudheidkamer Twente, De Schoolschrijver van stichting De Schoolschrijver, Routes to Transformation van Rootes & Routes i.s.m. Vrede van Utrecht, The Willowman van het Limburgs Museum en Dans op de Cruyff Courts van De Nederlandse Dansdagen.

Prijzengeld

De jury was onder de indruk van het dansproject Dans op de Cruyff Courts door de unieke samenwerking tussen voetbal en dans. Hierbij worden kunst en sport en ook dans en spel met elkaar gecombineerd. Het project mag zich nu ‘het project dat je mee moet om maken’ noemen. Ook ontving de Nederlandse Dansdagen een vergulde stempel, ontworpen door Katia Borghesi. Daarnaast ontving het project een waardebon van vijfhonderd euro voor een trainings- of begeleidingstraject bij Cultuur-Ondernemen.