Allereerste Urban Fusion Bellydance Festival in Nederland

Shimmy Shake Festival poster.Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 november vindt in het Maaspodium Rotterdam het allereerste Urban Fusion Bellydance Festival in Nederland plaats, genaamd het Shimmy Shake Festival.

Een driedaags fusion bellydance event met een vol programma bestaande uit onder andere fusion buikdans, gerelateerde workshops en master classes, gala shows, open podium, filmvertoningen en een debat over de geschiedenis van fusion buikdans. Dansers van alle niveaus uit binnen- en buitenland komen bijeen. Bezoekers kunnen naar verschillende gala shows met optredens variërend van buitenlandse professionals tot lokale amateurdansers. Meedansen is niet verplicht, maar wel mogelijk.

Het festivalprogramma

Fusion Buikdans Workshops & Master classes
Gedurende het weekend zijn er meerdere fusion buikdans gerelateerde workshops en master classes, geschikt voor beginnende tot professionele dansers. Zo is er de beginnersworkshop gegeven door Sharon Kihara. Verder zijn er verschillende workshops van onder andere Anasma,Piny Orchidaceae, Obelixx, Esther Nederpelt en Flora Gattina. Fusion Buikdans Workshops & Master classes

Scholenpresentaties en gala shows
Er is een presentatieavond van alle fusion buikdansscholen uit Nederland; de Urban Tribes Night, ook wel de scholenpresentatie avond. Docenten en leerlingen uit alle hoeken van Nederland komen bijeen om hun eigen groepschoreografieën te laten zien en om elkaar te ontmoeten. 
Op zaterdag is er de Gala Urban Fusion Dance Show, waar de internationale topdansers samen met semi-professionals, uit the Next level Programma van Shimmy Shake optreden. 

Achtergronden fusion buikdans
Tijdens het festival wordt de geschiedenis van buikdans en de evolutie van buikdans naar fusion buikdans belicht door middel van vertoningen van oude Egyptische buikdansfilms. Daarnaast is er een presentatie over Urban Fusion Bellydance met onder andere Maya Acid.

Voor meer informatie over het Shimmy Shake festival ga je naar deze website.