Nova College Dans Haarlem

"Volg je hart""Volg je hart"

Het Nova College is een Regionaal Opleidingen Centrum dat diverse opleidingen aanbiedt, waaronder de opleiding Danser.

De mbo opleiding Danser van het Nova College duurt 3 jaar. Je krijgt een degelijke scholing en les van ervaren docenten, vaak bekende namen in de danswereld. Je volgt de praktijkvakken klassieke dans (ook spitzen en vaak met pianist!), moderne dans, jazzdans, werelddans en workshops zoals urban tijdens projectweken.

Wat kun je na de opleiding Danser?

Je kunt als uitvoerend danser aan de slag bij een dansgezelschap, in producties voor film, tv of theater of in je eigen dansproducties. Je kunt ook lesgeven bij een balletschool, cultureel centrum of andere educatieve instelling, dansprojecten opzetten of een dansstudio beginnen. Je kunt ook doorstromen naar een dansacademie in het hbo.

 

Kijk voor meer informatie over de opleiding Danser op de website van het Nova College Dans.

Nova College Danser
Agenda - 6 dec 2017

Ontdek of de opleiding danser van het Nova College iets voor jou is tijdens het open huis op woensdag 7 februari 2018, van 18.00 tot 21.00 uur.

Nova College Danser
Agenda - 6 dec 2017

Ontdek of de opleiding danser van het Nova College iets voor jou is tijdens het open huis op maandag 27 november 2017, van 18.00 tot 21.00 uur.

Danser. © Nova College Dans
Reportage - 7 nov 2016

Op het Nova College leer je niet alleen een beroep, je ontwikkelt je ook persoonlijk. In de mbo dansopleiding van het Nova College krijg je een degelijke klassiek/moderne scholing. Dat is de basis die je nodig hebt om verder te komen in dans, in elke richting die je wilt.

Bron: Nova College Haarlem - Alex Ismailov
Reportage - 14 okt 2015

Ik ben Alex Ismailov, ik ben 20 jaar en ik zit nu in het 2e jaar van de dansopleiding van het Nova College Haarlem. Het eerste jaar heb ik opnieuw gedaan, want ik wilde graag de 3-jarige artiestenopleiding doen.

Interview - 8 sep 2015

Rens Borkent richtte in 2014 samen met zijn compagnon Jens van Huizen het dansgezelschap Stichting ENS op.

Nieuws - 7 sep 2015

De dansopleiding van het Nova College Haarlem houdt open huis. Op 23 november zet de mbo-opleiding voor allround dansers de deuren wagenwijd open.

Nieuws - 21 apr 2014

Studenten van het Nova College Dans in Haarlem verzorgen 17, 18 en 19 juni in de Stadsschouwburg Haarlem de eindvoorstelling van het schooljaar. Het programma laat alle stromingen binnen de opleiding zien: klassiek, modern, jazz/urban en werelddans. De afgestudeerde dansers nemen afscheid van hun opleiding en gaan een nieuwe toekomst tegemoet.

Nieuws - 27 mrt 2014

Op woensdag 16 april vindt op het Nova College in Haarlem de oriëntatieavond plaats voor de nieuwe dansvooropleiding Ambition. De audities hiervoor vinden plaats op 12 en 22 mei. De audities voor de MBO opleiding Artiest dans zijn op 9 april en 21 mei.

Nieuws - 4 mrt 2014

De dansafdeling van Kunstencentrum Velsen start in september met ‘Ambition’, een dansvooropleiding bij Nova College Dans in Haarlem. De vooropleiding is bedoeld voor vmbo-leerlingen die zich willen voorbereiden op een opleiding tot danser en/of dansdocent. De eerste voorlichting is op 12 maart van 18.00 tot 21.00 uur tijdens het Open huis van Nova College Dans.

Interview - 19 feb 2014

Dans Magazine sprak met Ashley Vermoten die graag professioneel danser wil worden. 'Mijn doel is om uiteindelijk als uitvoerend danseres veel van de (dans)wereld te gaan verkennen en natuurlijk bij een groot dansgezelschap te komen.'

Pagina's

Abonneren op Nova College Dans Haarlem