Reguliere Opleiding peuterdans

Dingjan Peuterdansonderwijs biedt een reguliere opleiding peuterdans voor ouders, pedagogische medewerkers, dans-en yogadocenten, leerkrachten en belangstellenden van dinsdag 5 september 2017 tot en met zondag 20 mei 2018 in Rotterdam. 

Het accent ligt op het creatieve proces dat leidt tot het maken van een reeks goed gestructureerde peuterdanslessen, gebaseerd op zelf ontworpen dansverhalen. De cursist maakt kennis met alle onderdelen van een dansles en kan op peuterniveau met veel plezier en fantasie dansles geven. De fantasie uit zich in het verhaal, de bewegingen, stem en ruimtegebruik, attributen, en vooral door de inzet en vrijheid van de docente zelf. Zij kan en durft zonder schaamte de peuters mee te nemen in een tot verbeelding sprekende sfeer.

Het unieke van deze opleiding is dat deze plaatsvindt in samenwerking met een Kindercentrum. Het lesaanbod bestaat dan ook voor meer dan helft uit praktijklessen aan de peuters van dit centrum. Zo kan de cursist veel oefenen in de praktijk wat enorm verrijkend is voor het docentschap. 

Foto: Yvonne Dingjan

Datum: 

5 sep '17 - 20 mei '18

Organisator: 

Dingjan Peuterdansonderwijs

Plaats: 

Rotterdam