Home » Reportage
relax chill weekend film dans

Geen dansles in het weekend? 4 tips!

Na een lange week is het eindelijk weekend. Tijd om te ontspannen of leuke dingen te doen. Als danser kun je dat op verschillende manieren doen. Dans Magazine geeft je vier tips.

Ontspannen met een dansfilm

Er gaat niets boven een avond lekker op de bank een dansfilm kijken. Het is gratis en je hoeft er de deur niet eens voor uit! Op Netflix staan verschillende titels, zoals Billy Elliot, Dirty Dancing, Footloose en Battle.

Bekijk een dansvoorstelling

Bezoek het theater en bekijk een dansvoorstelling! Er zijn deze week door het hele land professionele en amateurvoorstellingen te zien. In onze agenda vind je een handig overzicht met premières of bekijk de website van een theater bij jou in de buurt.

Treat yourself!

Door al het vele dansen kan je lichaam in het ergste geval overbelast raken. Gebruik het weekend om tot rust te komen en je lichaam te laten helen. Neem een ontspannen massage, hou je voetjes omhoog en spendeer een lekker avondje op de bank met een warme kruik om je spieren te laten ontspannen.

Workshops volgen

Geen zin om stil te zitten? Volg een workshop bij een dansschool voor meer verdieping of bij fitnesscentrum voor meer conditie etc. Verschillende centra geven Zumba of hiphoplessen. Als er geen workshops in de buurt gegeven worden, kun je via YouTube ook toffe tutorials bekijken om zo je technieken te verbeteren of eens een andere stijl uit te proberen.

Meer inspiratie