Home » Reportage
top2000 Ed sheeran thinking out loud

Dans in de Top 2000: Thinking Out Loud

Met het einde van het jaar in zicht, is het weer tijd voor de Top 2000. In deze lijst zijn niet alleen goede muzieknummers te vinden, maar ook de beste dansverhalen.

Niet elke zanger is ook een danser. Britse singer-songwriter Ed Sheeran werd in 2011 bekend om zijn gevoelige liedjes, niet om zijn soepele heupen. In 2014 publiceerde hij echter de videoclip van Thinking Out Loud, waarin hij het hele nummer dansend te zien is.

Dansen of toekijken?

Het romantische duet in Thinking Out Loud is van het duo Nappytabs. Zij werden in de VS bekend van de lyrical hiphop routines die ze maakten voor So You Think You Can Dance (SYTYCD). Sheeran studeerde de choreografie in terwijl hij rondtoerde voor een serie concerten. Hij werd hierbij geholpen door dansers Britney Cherry, ook te zien in de clip, en Paul Karmiryan. ‘Ik heb nog nooit zo graag iets willen opgeven,’ geeft Sheeran toe in een achter-de-schermenfilmpje. ‘Er waren momenten dat ik dacht: gaan jullie maar dansen, ik kijk wel toe.’

Eerste dans

De dans was fantastische promotie voor Sheeran’s nieuwste album: dat hij ietwat stijfjes afstak naast zijn professionele partner vergrootte alleen maar de waardering voor zijn inzet. De clip is inmiddels meer dan 2,5 miljard keer bekeken, en het bijbehorende achter-de-schermenfilmpje meer dan 25 miljoen keer. Daarnaast is Thinking Out Loud een zeer populair nummer geworden voor de eerste dans van pasgehuwde koppels.

 

Meer inspiratie