Danswetenschap in Nederland Deel 8

Bestel Danswetenschap in Nederland Deel 8

In februari 2015 verscheen de achtste bundel van Danswetenschap in Nederland, uitgegeven door de Vereniging voor Dansonderzoek (VDO). Tijdens de studiemiddag van de vereniging werd de bundel gepresenteerd en kenbaar gemaakt dat Hanneke Koolen de nieuwe voorzitter is van het bestuur van de VDO. 

Danswetenschap in Nederland Deel 8

Tweejaarlijks geeft VDO een publicatie Danswetenschap in Nederland uit. Hierin brengt de VDO artikelen samen over aan dans gerelateerd onderzoek dat in Nederland en België wordt uitgevoerd, aan de universiteiten, de dansopleidingen en daarbuiten. In februari werd tijdens de studiemiddag van de VDO de achtste bundel gepresenteerd. 

In Danswetenschap in Nederland Deel 8 opent met het redactioneel artikel Invitation to the Dance; Performance as Proposition, waarin Hanneke Koolen reflecteert op de relatie tussen maker en publiek. Daarnaast bevat de uitgave traditiegetrouw een overzicht van de stand van zaken in de Nederlandse theaterdans, ditmaal geschreven door dansrecensente Marcelle Schots. In 23 artikelen geven diverse auteurs inzicht in hun onderzoek, van proefschrift en recent onderzoek tot (professionele) masterscriptie. De selecte bibliografie geeft een overzicht van recent gepubliceerde titels op het gebied van dansonderzoek.

Ga naar de website van de Vereniging voor Dansonderzoek om Danswetenschap in Nederland Deel 8 te bestellen. 

Hanneke Koolen nieuwe voorzitter VDO

Hanneke Koolen neemt het stokje over van Liesbeth Wildschut en is de nieuwe voorzitten van de VDO. Hanneke Koolen doceert tevens dansgeschiedenis en theorie aan de bachelor dancer/maker van ArtEZ te Arnhem. Ze studeerde Theater-Film-, en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht, waar ze in 2003 haar doctoraal afrondde met een scriptie over de relatie tussen dans en culturele identiteit. Koolen was co-redacteur van de bundel Danswetenschap in Nederland 8 (2015).

Meer inspiratie