Dans Magazine nummer 3 van 2020

Dans Magazine nummer 3 van 2020

In het komende nummer van Dans Magazine lees je over: 

MARCO GERRIS (ISH DANCE COLLECTIVE) 
Marco Gerris is een creatieve duizendpoot. Hij was Nederlands kampioen Freestyle Skaten en jurylid bij ‘‘So You Think You Can Dance’, maar bovenal is hij artistiek leider van ISH Dance Collective, het urban dansgezelschap dat al meer dan 20 jaar hiphop combineert met andere kunstvormen, waaronder ballet en opera. Met die vernieuwende aanpak verdiende ISH de Prins Bernard Cultuurprijs. Wij spraken Marco Gerris over een spannend nieuw project, dat hij samen met Ernst Meisner van Het Nationale Ballet gaat maken: de jeugdvoorstelling Dorian, naar Oscar Wilde’s everseller The picture of Dorian Gray. Ballet, hiphop en schone schijn.

DANSEN NA CORONA
Dansen na corona, hoe gaat dat er uitzien? Astrid van Leeuwen vraagt dansers, dansmakers en en andere -professionals naar hun toekomstverwachtingen.

NETFLIX-HIT YEH BALLET
Een grote hit op Netflix is de dansfilm uit India Yeh Ballet. Twee talentvolle tieners uit Mumbai, ontdekt door een excentrieke balletmeester, krijgen bij het najagen van hun dansdromen te maken met intolerantie en afkeuring.

Abonnees ontvangen dit nummer omstreeks 19 juni.

Nog geen abonnee? Neem vóór vrijdag 5 juni 16:00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis

Ook leuk om cadaeu te geven! Lezen kan wel!