Introdans beweegt je

END OF SEASON. Introdans met excellerende dansersHet Arnhemse dansgezelschap Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, nemen zij iedereen mee in de totaalbeleving van dans. Sinds de oprichting in 1971 is de essentie van het beleid nooit gewijzigd. Introdans wil een breed publiek, met extra aandacht voor de eigen regio, confronteren met werk van zowel jonge aankomende als gevestigde choreografen.

Het succes is echter al lang niet meer enkel in de eigen regio. Zij dansen voorstellingen voor jong & oud(er) in binnen- en buitenland en organiseren activiteiten en projecten voor veel verschillende doelgroepen. Het is tegenwoordig een van de drie grootste dansgezelschappen in Nederland.

Bekijk hieronder het veelzijdige programma van 2017-2018.

Dansers in een duet

In vijf sterchoreografieën, gemaakt door vijf sterchoreografen, geeft Introdans zijn dansers de kans om de sterren van de hemel te dansen. Het programma 5★★★★★ toont hoe rijk en veelzijdig het hedendaagse ballet is, variërend van dromerige lyriek tot spetterende virtuositeit.

Introdans danst werk van meesterchoreograaf

Deze familievoorstelling vormt een fraaie tijdreis door het veelzijdige werk van meesterchoreograaf Jiří Kylián: van het theatrale Trompe L'Oeil, via het humoristische Sechs Tänze, naar het wonderbaarlijke Indigo Rose. En danst Introdans het uitbundige Chapeau, een première voor het gezelschap.

Totaaltheater in het vernieuwde Musis

De alom geprezen theatervoorstelling Kogelvis vertelt het onvoorstelbare maar waargebeurde levensverhaal van Jeffrey Dahmer.  De Arnhemse gezelschappen Introdans, Het Gelders Orkest i.s.m. het Nationaal Jeugd Orkest en Toneelgroep Oostpool maken van dit verhaal totaaltheater. 

Dansers in een duet

PREVIEW: Choreograferen op afstand

Introdans kreeg als eerste toestemming om Loin van Sidi Larbi Cherkaoui her uit te voeren. Een interview met zijn assistent, de repetitor en drie dansers. Lees het interview

Lenteritueel door Introdans en Toneelgroep Oostpool

Samen met jongeren uit Oost-Nederland maken de gezelschappen Introdans en Toneelgroep Oostpool de voorstelling Lenteritueel. Startpunt is het radicale ballet Sacre du Printemps van 100 jaar geleden. 

Een speciale editie van de ontmoetingen op de dansvloer van Introdans(ers) met bijzondere danspartners

In DE ONTMOETING REVISITED kijkt Introdans feestelijk terug op de afgelopen 17,5 jaar: we vieren verschil en verbinding door dans. Een speciale editie van eerdere ontmoetingen op de dansvloer van Introdans(ers) met bijzondere danspartners

Met de zomer in het vooruitzicht sluit Introdans het dansseizoen af met een ongekend opzwepende editie van END OF SEASON. De dansers excelleren in een voorstelling die geheel bestaat uit werk van de Spaanse Cayetano Soto. 

Voorstelling Roze Cast vraagt aandacht voor LHBT-ouderen

Introdans en SWOA werken samen om de positie van LHBT-ouderen in onze samenleving te verbeteren. Acht LHBT-ouderen maken zich gereed voor een heuse tour. Lees het nieuwsbericht