Introdans beweegt je

Loin © Introdans Hans GerritsenFoto: Loin © Introdans Hans Gerritsen

Het Arnhemse dansgezelschap Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, nemen zij iedereen mee in de totaalbeleving van dans. Sinds de oprichting in 1971 is de essentie van het beleid nooit gewijzigd. Introdans wil een breed publiek, met extra aandacht voor de eigen regio, confronteren met werk van zowel jonge aankomende als gevestigde choreografen.

Het succes is echter al lang niet meer enkel in de eigen regio. Zij dansen voorstellingen voor jong & oud(er) in binnen- en buitenland en organiseren activiteiten en projecten voor veel verschillende doelgroepen. Het is tegenwoordig een van de drie grootste dansgezelschappen in Nederland.

Bekijk hieronder het veelzijdige programma van 2018-2019. 

MODERNE MEISJES, modern ballet

Zowel de Nederlandse Regina van Berkel en Didy Veldman als de Amerikaanse Lucinda Childs staan ieder garant voor een heel eigen, aansprekende stijl en benadering van het moderne-balletidioom. 

GEKKIGHEID, absurdistische humor, dans, theater en inventiviteit

Het Israëlische choreografenduo Inbal Pinto en Avshalom Pollak maakt de meest wonderlijke voorstellingen vol GEKKIGHEID en surrealistische taferelen. In de familievoorstelling van Introdans laten de twee een volstrekt eigen ‘geluid’ horen.

KERSTGALA, Introdans-tableau danst op en rond de kerstdagen

Het Introdans-KERSTGALA is al jaren een begrip. Tijdens de editie van 2018 staan vier balletten op het programma die zowel melancholisch als opzwepend van aard zijn. Nieuw voor Introdans is een deel uit Rossini Cards van Mauro Bigonzetti.

De nieuwe gezichten van Introdans

De nieuwe gezichten van Introdans

Introdans heeft dit seizoen weer nieuwe dansers! Naast nieuwe gezichten keert er ook een bekend gezicht terug: Pascal Schut!  Wij stellen ze even voor

LEVE LARBI, Sidi Larbi Cherkaoui hedendaagse choreograaf I

Introdans is er bijzonder trots op dat het op dit moment als enig Nederlands gezelschap diverse choreografieën van Sidi Larbi Cherkaoui’s mag uitvoeren. In LEVE LARBI presenteert het gezelschap drie van zijn werken. 

VERHALEN EN EEN DAG, een muziektheaterproductie over vrijheid

Introdans, Spinvis en Saartje Van Camp maken en spelen samen de familievoorstelling VIER VERHALEN EN EEN DAG, een muziektheaterproductie die gaat over vrijheid. 

END OF SEASON  Introdans, dansers sluiten het dansseizoen af

Laat de zomer sprankelend beginnen na het zien van de END OF SEASON-voorstelling van Introdans. In goede traditie sluiten de dansers het dansseizoen af met een avond vol aanstekelijke balletten.

Repetitie Spécialité de la Maison. Foto Jasmine Wolf Photography.

Introdans geeft dans een vaste plek in het Speciaal Onderwijs

Naast de creatie van professionele voorstellingen, richt de nieuwe samenwerking van Introdans en de De Onderwijsspecialisten zich ook op de training van onderwijskrachten, zodat dans een vaste plek in het onderwijs kan innemen. Lees het nieuwsbericht