Leidse Ballet & Theaterschool

Caeciliastraat 18 - 2312 XB Leiden  

De Leidse Ballet & Theaterschool is een school met grote diversiteit. Het ruime aanbod danslessen bestaat onder andere uit algemene dansvorming (kinderdans), urban, hiphop, modern, ballet, spitzen, jazz, breakdance, tap, zumba enzovoorts. Daarnaast biedt de school lessen spel, zang (privé & groepen) en musical aan. De lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten. Alle lessen zijn ingedeeld naar leeftijd en niveau.

Er is veel aandacht voor ontwikkeling en jong talent. Hiervoor heeft de school een vooropleiding. De vooropleiding biedt een lesprogramma waarin leerlingen worden voorbereid om te kunnen auditeren aan een dans- en/of theateropleiding op mbo/hbo-niveau. De vooropleiding is er voor leerlingen van 6 t/m 22 jaar.

De school is professioneel uitgerust met vier ruime studio’s voorzien van spiegelwanden en airconditioning, en een groot zanglokaal. Tevens heeft de school vier ruime kleedkamers met douches, een sauna, een kleine zonnestudio en de gezellige bar ‘De Greenroom’.

De Leidse Ballet & Theaterschool staat onder artistieke en zakelijke leiding van Carol Schrijnemaekers. Zij volgde haar opleiding aan de Rotterdamse dansacademie. Na haar opleiding heeft zij verschillende stages onder meer in Parijs en New York. Als danseres heeft zij meegewerkt aan verschillende tv, - en theaterproducties in binnen- en buitenland.  In 1984 opende zij de Leidse Balletschool.

In seizoen 2013-2014 vieren we ons 30-jarig bestaan met vele leuke acties en sluiten af met een festival in het weekend van 21 & 22 juni!

Leidse Ballet & Theaterschool is ambassadeur van Dans Magazine. Dans je bij deze dansschool? Dan betaal je maar € 15,- voor een heel jaar Dans Magazine! Kijk snel verder

Abonneren op Leidse Ballet & Theaterschool