Dansateliers bestaat 25 jaar!

Dansateliers is al 25 jaar dé Rotterdamse werkplaats voor hedendaagse dans. Het danshuis speelt een belangrijke rol in de ondersteuning van nieuwe generaties dansmakers en houdt hiermee het nationale en internationale dansveld gevoed en in beweging.

Dansateliers werd opgericht in 1993 door Amy Gale. Dit met het doel om dansmakers de kans te geven hun identiteit als danskunstenaar op het gebied van ideeën, concepten, principes en danstalen te bepalen. Nog altijd biedt Dansateliers  opkomende dansmakers de mogelijkheid tot onderzoek en experiment met als doel hun eigen signatuur als choreograaf te ontwikkelen en een zelfstandige plaats in het veld te vinden.

Op dit moment werkt Dansateliers onder andere samen met Connor Schumacher, Loïc Perela, Joseph Simon, Ingrid Berger Myhre en Marta & Kim. Projecten worden in verschillende formats vormgegeven en op dramaturgisch, artistiek en organisatorisch vlak begeleid. Onder onze activiteiten horen ook de professionele trainingen, workshops en ontmoetingen. Daarnaast organiseert Dansateliers dagelijks open ochtendlessen voor professionele dansers en wekelijkse movement classes voor iedereen ongeacht ervaring. Zo blijft het danshuis altijd in dialoog en in beweging met het publiek.

Hieronder een overzicht van alles wat Dansateliers te bieden heeft!

Dansateliers bestaat 25 jaar en geeft een feestje!

25 Years Dansateliers: Celebrating Movement is een dansspektakel waarin we vieren waar Dansateliers goed in is: veelzijdige talentontwikkeling. Beginnend én meer ervaren talent barst uit de Kleine Zaal in Theater Rotterdam en manifesteert zich in de foyer, op het Schouwburgplein en in TENT.

7 & 8 Juni  16:00 uur | The State of Dance | Schouwburgplein, Rotterdam
                   20.30 uur | Avondprogramma | Theater Rotterdam – Schouwburg

Raven in Rotterdam met Connor Schumacher!

Connor Schumacher neemt het Schouwburgplein in Rotterdam over met The State of Dance. Niet met een flash mob, maar met een flash rave! Dans zet je in beweging en Connor en DJ Peter Fonda creëren kaders waarbinnen de vrijkomende adrenaline een gevoel van vrijheid en oprechtheid als een rush door je aderen laat stromen. Dans mee!

7 & 8 Juni | Schouwburgplein, Rotterdam

Maak kennis met choreografen tijdens de studiopresentatie!

Maak kennis met het nieuwste werk van choreografen Loïc Perela en Igor & Moreno tijdens de studiopresentatie! Tijdens de studiopresentatie zie je het resultaat van choreografen die enkele weken bij Dansateliers de studio in doken om een werk verder te ontwikkelen.

21 t/m 23 juni | Dansateliers, Rotterdam

Movement classes Dansateliers

Elke eerste zondag van de maand kun je deelnemen aan de Movement Class XL. De Movement Class XL wordt gegeven door choreografen verbonden aan Dansateliers en vormt een verdiepende kennismaking met het bewegingsmateriaal van de makers. Deze les is open voor iedereen geïnteresseerd in beweging, lichaamsbewustzijn, choreografie en dans.

Joseph Simon maakt nieuw werk voor Danslokaal

Choreograaf Joseph Simon maakt in 2019 een werk voor alweer de zevende editie van Danslokaal. In dit talentontwikkelingsproject worden drie talentvolle makers uitgenodigd om nieuw werk te ontwikkelen met de dansers van Conny Janssen Danst. ‘De dansers van Conny zijn heel divers. Ik ben benieuwd hoe dat mijn manier van werken beïnvloedt.'

Première Ballet Russe: over de aantrekkingskracht van het exotische

Première Ballet Russe: over de aantrekkingskracht van het exotische

Ballet Russe is een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. Geïnspireerd door Les Ballet Russes dat een eeuw geleden met hun exotische flair Parijs op zijn kop zette, onderzoekt choreograaf Joseph Simon in dit werk opnieuw de aantrekkingskracht van het exotische.

Op 7 juni gaat de voorstelling in première tijdens 25 Years Dansateliers: Celebrating MovementInfo & tickets