Lening afsluiten

Investeren in je passie

Dansen is niet zomaar iets dat je even doet. Het is een way of life. Vergelijkbaar met het uitoefenen van topsport. Om er goed in te kunnen worden en ermee succes te hebben, is het nodig dat je investeert. Investeren in je lichaam houdt bijvoorbeeld in dat je tijd neemt om te repeteren en gezonde voeding nuttigt. En het betekent luisteren naar je lichaam om blessures te voorkomen. Wat dat betreft hebben dansen en financiële zaken enkele overeenkomsten. Het is altijd nodig een vinger aan de pols te houden, en soms is het noodzakelijk om wat extra’s te investeren. Hieronder lees je daarom meer over het oversluiten van leningen, de aanvraag van een lening, en de beoordeling van het leendoel.

Een vinger aan de pols houden

Het uiterste vragen van jezelf? Altijd meer en verder willen, zowel fysiek als mentaal? Dat is veel dansers totaal niet vreemd. Om op niveau te kunnen blijven dansen jarenlang is het belangrijk te luisteren naar wat je lichaam je zegt, en je mentale welbevinden in de gaten te houden. En daarmee komen we op de eerste overeenkomst met financiën.

Doordat van veel dansers de inkomsten en uitgaven fluctueren, is het goed regelmatig te kijken of je financiën nog gezond zijn. Zeker omdat tijdens de coronapandemie de kunst- en cultuursector een zware klap heeft gekregen, kan het nu nodig zijn te besparen. Check daarom bijvoorbeeld eens goed of er nog abonnementsgeld automatisch wordt afgeschreven voor iets waar je helemaal geen gebruik meer van maakt. En heb je in het verleden een lening afgesloten? Dan kan leningen oversluiten je mogelijk veel geld besparen. Een lening oversluiten geeft je namelijk nu nog de kans te profiteren van de huidige lage rentes.

Extra investeren

Daarnaast werd al genoemd dat het nodig is om te investeren, wil je je met je passie kunnen blijven bezighouden. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan in het investeren van tijd, om een bepaalde dansopleiding te volgen. Maar wat als je niet genoeg spaargeld hiervoor hebt, en geen studiefinanciering ervoor krijgt? Dan kan een lening aanvraag uitkomst bieden. Het aanvragen van leningen kan ook voor een ander leendoel dat met dansen te maken heeft overigens. Denk hierbij aan het openen van een danskledingwinkel, of een balletwinkel.

Bij het aanvragen van een lening vragen geldverstrekkers vaak naar een leendoel. Dit doen ze om te bepalen hoe verantwoord het aanvragen van de lening is. Geld lenen om andere schulden mee te voldoen is immers niet verstandig. Een leendoel dat een echte investering is en in de toekomst geld gaat opleveren, zou minder kans op financiële problemen moeten geven. Om te beoordelen of de bedragen van leningen die mensen aanvragen wel passen bij de financiële persoonlijke situatie, vragen geldverstrekkers daarom ook naar het inkomen en vaste lasten.

 

Pak die nieuwe kansen!

 

Na twee lastige jaren is het tijd om weer op te krabbelen en aan de slag te gaan. Let daarbij niet alleen op kansen die voor wat betreft het dansen voorbij komen, maar ook kansen zoals het aanvragen of oversluiten van een lening om extra financiële ruimte te creëren.