Foto via Pexels

Apps om nóg beter te leren dansen

Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek bent naar opties om je danstechniek te verbeteren. De meeste dansapps zijn ook niet heel bijzonder. Het is eigenlijk ook best gek om op een klein schermpje te zien wat je moet doen. Gelukkig zijn er ook dansapps ontwikkeld die meer kunnen dan dat. In dit artikel lees je over twee apps die de moeite waard zijn als je een dansfanaat bent.

Hoe werkt een dansapp?

Een goede dansapp doet gelukkig meer dan alleen een filmpje laten zien waarin een docent(e) verschillende dansbewegingen en technieken laat zien. Het mooie aan sommige dansapps is dat ze je de mogelijkheid geven om jezelf op te nemen. Hiermee kun je jezelf vergelijken met de bewegingen van de instructeur en krijg je dus meteen feedback. En sommige apps doen zelfs nog meer dan dat.

De volgende apps kun je downloaden om jouw danstechniek te verbeteren. Ben je op een locatie zonder wifi verbinding? Zorg dan wel dat je genoeg data op je sim only abonnement hebt, want met deze apps ben je urenlang zoet!

Steezy

De app die zonder twijfel bovenaan staat is Steezy, vergeleken met andere apps heeft Steezy namelijk de meeste features. Er zijn klassen beschikbaar voor iemand die voor het eerst danst, maar ook voor intermediates en de doorgewinterde danser.

De instructeurs in de video’s kun je vanuit verschillende hoeken bekijken en je kunt de video’s ook spiegelen. Handig! De mooiste feature is dat je ‘Camera Mode’ kunt aanzetten. Dan wordt je webcam ingeschakeld als een virtuele spiegel en zie je jezelf dansen naast de instructeur.

Het enige nadeel aan de app is dat je een abonnement moet afsluiten om toegang te krijgen tot alle features. Voor sommigen is de maandelijkse of jaarlijkse prijs aardig prijzig. De app is voor zowel Apple als voor Android beschikbaar.

Just Dance Now

Je kent deze naam waarschijnlijk wel van het spel Just Dance. Goed nieuws, want dit spel is nu ook beschikbaar voor je smartphone. Niet alleen hartstikke leuk tijdens feestjes met vrienden, maar stiekem ook juist om je dansskills te verbeteren. Just Dance Now is eigenlijk een dansapp vermomd als spelletje.

Net als in het spel volg je de choreografie van de dansende karakters in beeld. Doe je dit het best, dan scoor je de meeste punten. Ritme, bewegingen en choreografie staan dus centraal en je krijgt ook nog eens direct feedback op je moves! Ben je competitief, dan is deze app perfect voor jou!

Het mooie aan deze app is ook dat deze gratis is. Wel moet je nummers betalen met ingame munten (dagelijks krijg je 100 munten). De app is beschikbaar voor Apple en voor Android.