Home » Blogs

Stilte

2 augustus 2012 - Meeke Mutter

Gelukkig zijn er in NYC voldoende plekken om je rust te vinden om de batterij op te laden. Central Park is een voorbeeld, daarnaast zijn er de kerken. Na de balletlessen ga ik af en toe naar de 5th Avenue. Daar zijn 2 prachtige kerken vlak bij elkaar, op de 53ste en 55ste straat: de Saint Thomas Church en de Fifth Avenue Presbytarian Church. Vanmiddag ging ik en zat in de Presbytarian kerk, in een oase van stilte, midden in het drukke 5th Avenue winkelgebied. Ongelooflijk. Een half uur lang stilte, geen toerist, ik was helemaal alleen temidden van miljoenen mensen. Dat was genieten.

Zonder deze stilte plekjes zou ik het nooit in NYC kunnen uithouden. Ik heb net een paar klungel weken achter de rug, dat het met de lessen en techniek minder ging. Ik weet dat mijn lichaam dan hard aan het werk is om gewenste aanpassingen te maken, dat mijn heupen meer naar voren gaan, dat ik meer verlenging in mijn middenrug krijg, maar het voelt altijd als onzeker. Ik spreek mezelf dan toe dat een kleine terugval erbij hoort, dat ik niet ongerust hoef te worden, want inmiddels zou ik moeten weten dat 2 stapjes terug vaak 10 stapjes vooruit betekent.

En vandaag voelde ik de doorbraak. In de les gingen bepaalde stappen weer makkelijker en zagen er mooier uit, en ik was blij. De laatste weken was het ook zo heet in NYC, met diverse hittegolven. De make-up smolt letterlijk weg op mijn gezicht, dat had ik nog niet eerder ervaren. Ik had geen airconditioning in mijn kamertje. Dan slaap je een hele nacht niet, want door de hitte met vochtigheid is er weinig zuurstof in de lucht.

Vele mensen zijn uitgeput van het weer. Het lessen nemen is extra zwaar (de scholen zijn de hele zomer open) en je moet opletten dat je voldoende supplementen neemt omdat je veel vocht met mineralen, electrolyten etc verliest. Wat ze hier veel drinken is zuiver Coconut water. Schijnt een goed supplement te zijn. Zelf neem ik vaak een pakje Emergen-C, een vitamine C boost in poedervorm, met diverse vitaminen, antioxidanten en eletrolyten. Dat werkt voor mijn lichaam.

Ik heb sinds vorige week een airconditioning aangeschaft. Hoera. Ik was het lijden en geklungel meer dan genoeg. Alleen maken die machines enorme herrie, dus ik moest op zoek naar een ander stilte plekje in NYC.

Meeke Mutter