Buitenkunst Drenthe dansworkshop

Zes keuzeweken Buitenkunst Drenthe

Deze zomer zijn er zes weken Buitenkunst Drenthe!
Een week lang elke dag kiezen uit verschillende workshops dans, theater, schrijven, muziek, en beeldende kunst. Een bijzondere invulling van je vakantie. Alleen of met vrienden of gezin. Jong of oud, gevorderd of beginnend en nieuwsgierig naar de kunsten.

Vele choreografen, theatermakers, schrijvers, muzikanten en kunstenaars komen elke zomer naar Buitenkunst om hun liefde voor het kunstvak te delen en samen met de deelnemers een experiment aan te gaan, nieuwe inspiratie op te doen of een thema of techniek te onderzoeken. Tijdens de zomerweken (van zaterdag t/m zaterdag) bieden we in Drenthe een keuzeprogramma. Dat betekent dat de deelnemers elke ochtend kiezen uit het op dat moment gepresenteerde aanbod. Het programma is dus ook niet eerder bekend. Wel zeker is dat het een breed en gevarieerd aanbod is voor deelnemers van alle niveaus en leeftijden. Gelijktijdig met de workshops voor volwassenen, zijn er namelijk ook programma's voor jongeren (12-15), kinderen (6-11) en kleuters (3-5). Samen op vakantie en toch geniet iedereen individueel op maat. Verrassend, afwisselend, uitdagend en verdiepend. Met zoveel inspanning en ontspanning als je zelf wilt.

De samenstelling van het team van medewerkers/kunstenaars/docenten wordt pas vlak van tevoren definitief. Het bestaat altijd uit een mix van ervaren kunstenaars die zich al bewezen hebben en jonge, net afgestudeerden van de kunstvakopleidingen.

Dans | schrijven | muziek | zang | theater | Beeldende kunst
Binnen het keuzeprogramma zal er altijd keuze zijn uit deze disciplines. Soms binnen één kunstvak uit meerdere workshops. Qua stijl, inhoud en techniek kan het alle kanten op. Theaterdans, improvisatie, choreografie, solo's of groepswerk. Onderzoek, techniek, partnerwerk, en misschien het maken van een presentatie. Het keuzeprogramma is nooit hetzelfde.

Buitenkunst Drenthe is wat voorzieningen betreft heel eenvoudig. In overleg met Staatsbosbeheer zorgen wij in de zomer voor het prachtige terrein Uteringskamp, waar sanitair met warme douches aangebracht is. Je kampeert met je eigen tent/ caravan/ camper. Er is geen elektriciteit, winkel, of restaurant. Maar voor de programma’s zijn álle benodigde materialen aanwezig. Werktenten, ateliers, schildermaterialen, muziekinstrumenten, dansvloeren, tribunes, en een openluchttheater.

Datum: 

10 jul - 21 aug '21

Organisator: 

Buitenkunst

Plaats: 

Elp