Double Skin / Double Mind Class, Emio Greco Pieter C. Scholten, ICK Dans Amsterdam, Dansmethode, Teacher Training, Studio

Teacher Training: Double Skin/ Double Mind

Doe mee met de teacher training van ICK Academy van februari-juli 2021 en verdiep je kennis van de danstaal van Emio Greco en Pieter C. Scholten van ICK Dans Amsterdam: Double Skin/Double Mind. Deadline aanmelden is 15 december 2020.

DOUBLE SKIN/DOUBLE MIND
Double Skin/Double Mind (DS/DM) is een bewegingstaal ontwikkeld door Emio Greco en Pieter C. Scholten. Hiermee ontdek je de sensitiviteit van het lichaam en maak je het ontvankelijk voor het creatieve proces. Dit gebeurt door middel van vier basisprincipes: Ademen, Springen, Expanding en Reducing. Bewustzijn van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam is niet alleen waardevol bij het maken van choreografisch materiaal, maak in het het dagelijks leven.

“Double Skin / Double Mind is a way of preparing the body for dance that is inherent to your thinking and your imagination. It needs a connection with your own choices, also during the improvisation with other elements and materials. The experience creates a condition and an opening, it is not something fixed by rules that say: this is how you should dance. It is rather the opposite, you use it, and then you contrast it in an open field of intervention and manipulation.” — Emio Greco

TEACHER TRAINING
Door het volgen van de Teacher Training van de ICK Academy in het voorjaar van 2021 kun je het certificaat ‘DS/DM Basic’ behalen. Je bent dan bevoegd om anderen les te geven in de vier basisprincipes van deze methode. Bijvoorbeeld bij dansstudio’s, culturele centra en in het PO en VO, maar niet in het hoger onderwijs of aan professionele dansers.

Als je geïnteresseerd bent in deelname aan de 2021 DS/DM teacher training, neem dan contact op: kelly@ickamsterdam.nl om het aanmeldingsformulier te ontvangen.
Uiterste datum voor aanmelding: 15 december 2020

WAAR: Amsterdam. Studio van ICKamsterdam.
WANNEER: 25-28 februari, 22-25 april, 3-6 juni en 12-18 juli.
PRIJS: €1250 (inclusief alle studiematerialen).

ICK DANS AMSTERDAM
ICK (Internationaal Choreografisch Kunstencentrum), onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een spraakmakend dansgezelschap dat internationale dansvoorstellingen produceert, samenwerkingen aangaat met gastkunstenaars en tal van research en educatieve projecten initieert. Als Stadsgezelschap Dans van Amsterdam en huisgezelschap van theater De Meervaart draagt ICK bij aan de dansontwikkeling van de stad. Het dansensemble van ICK kenmerkt zich door de specifieke danstaal die door de choreografen ontwikkeld is. In het werk staat het intuïtief bewegende lichaam altijd centraal.

Datum: 

25 feb - 12 jul '21

Organisator: 

ICK Dans Amsterdam

Plaats: 

Amsterdam