SAVOIR FAIRE - NDT

Savoir Faire brengt NDT’s artistiek meest bepalende stemmen in één avond samen: naast een wereldpremière van associate choreographerCrystal Pite presenteert het programma Shut Eye (2016) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot.

Wereldpremière - Crystal Pite

Crystal Pite’s aangrijpende werk deinst nooit terug voor het verkennen van het lichamelijk vermogen en de relatie van het individu ten opzichte van de groep. Haar laatste werk The Statement (2016), gebaseerd op een script geschreven door Jonathon Young, bewoog het publiek naar het puntje van de stoel. Choreograaf en performer Crystal Pite is sinds 2008 als associate choreographer verbonden aan het gezelschap.

 

 

Shut Eye - Sol León & Paul Lightfoot

I shut my eyes in order to see. Dit beroemde citaat van de schilder Paul Gauguin vormde de context van Shut Eye. Het werk van NDT huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot behoort

toe aan een oeuvre dat meer dan vijftig balletten spant voor NDT en toont wederom het vermogen van het duo om poëzie in moderne dans te vangen, dit keer op de expressieve muziek van componisten Ólafur Arnalds en Bryce Dessner.

Datum: 

17 mei - 9 jun '18

Organisator: 

NDT

Plaats: 

Den Haag