Dansvoorstelling Xango Nuevo door Gabriela Zuarez, photo Dolores Luna

Residency Dance Research & Development [Ultima Cena] September 21 - 08 October 2023

Deze training/residentie voor dansonderzoek is door Gabriela Zuarez en het team van het Sur Mundo Ensemble georganiseerd om de choreografische en dramaturgische ontwikkeling van een nieuw danstheaterproject [Ultima Cena] te onderzoeken.

Zij wordt geleid door dramaturg Gabriela Zuarez en het team van het Sur Mundo Ensemble. Tijdens deze residency wil het ensemble onderzoeken en werken aan een specifiek thema om een nieuwe interdisciplinaire creatie te maken waarin een collectief proces wordt betrokken van dans, muziek, tango en visuele producten.
Het ensemble poogt dit proces te vertalen naar een concept voor een voorstelling-in-ontwikkeling (performance-in-progress) die zal worden uitgevoerd in het Perdu Theater in Amsterdam op 7 en 8 oktober 2023.
Het voorstel volgt de identiteit van de Tango als een hedendaagse danstaal op zichzelf, en de systematisering van choreografische paradigma’s. Het streeft ernaar te zorgen voor een innovatieve esthetiek voor de theater gemeenschap.

Delen van kennis in actie is de sleutel van deze ensemble residentie via de organisatie van in-house leer- en trainingsactiviteiten geleid door het artistieke team. Er zijn drie open call’s waarvoor je je kan aanmelden als deel van de interne activiteiten die leiden naar de Sur Mundo Ensemble residentie.

Zie de link van Perdu Theater: https://perdu.nl/nl/r/sur-mundo-ensemble-dance-research-development/

Het aantal plekken voor de in-house leer-en trainingsactiviteiten is beperkt. Geintereseerde kandidaten moeten zich aanmelden met een korte motivatie en CV, digitale materiaal of muziek aan info@surmundo.nl

Datum: 

21 sep - 8 okt '23

Organisator: 

Sur Mundo Ensemble

Plaats: 

Amsterdam