nationale ballet hans van manen ode aan de meester

Ode aan de Meester

Op veler verzoek brengt Het Nationale Ballet voor de tweede keer het hommageprogramma Ode aan de Meester uit 2017. Met deze magistrale voorstelling uit 2017 vierden we de 85ste verjaardag van meesterchoreograaf Hans van Manen. Wees er op tijd bij: de voorstelling is slechts vier keer te zien!

Van Manens meesterschap wordt wereldwijd al vele decennia erkend. Toch lijkt er momenteel sprake te zijn van een tweede internationale doorbraak. Zo namen topgezelschappen als het Marijinski Ballet, Bolsjoi Ballet en Ballet de l’Opéra national de Paris recent werken van hem op het repertoire. Maar Het Nationale Ballet – waaraan Van Manen als vaste choreograaf is verbonden – blijft natuurlijk ‘hofleverancier’ van zijn werk. In Ode aan de Meester trakteren wij u op vier heel diverse hoogtepunten uit zijn oeuvre.

Drie kwartier voor aanvang van elke voorstelling vindt in Nationale Opera & Ballet een inleiding plaats. Deskundigen op het gebied van opera, ballet en dans geven achtergrondinformatie en vertellen interessante details die uw theaterbezoek kunnen verdiepen. De inleidingen zijn in het Nederlands en zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig plaatsbewijs. Ze vinden plaats in de Odeonzaal, onze nieuwe inleidingen- en educatieruimte. De inleidingen zijn ook vooraf of nadien thuis te beluisteren op deze website.

Datum: 

12 - 20 feb '19

Organisator: 

Het Nationale Ballet

Plaats: 

Amsterdam