Moving Futures

Moving Futures Festival

Vanaf 25 januari 2018 reist het dansfestival Moving Futures voor de vierde keer langs verschillende steden in Nederland. Het festival toont ons de nieuwe gezichten van de hedendaagse dans. In een veelzijdig programma schetst het festival de contouren van een eigenzinnige generatie die voorop loopt en de dansdiscipline oprekt. Een initiatief van de vijf landelijke productiehuizen: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision. Er is werk te zien van Guilherme Miotto, Jonas Frey, Joseph Simon, Evangelos Biskas, Elysia McMullen, Hilde Elbers, Judit Ruiz Onand, Sophie Mayeux, Connor Schumacher, danscollectief NEON, Jija Sohn, Joseph Simon, Igor Vrebac en Moreno Perna.

Tijdens het Moving Futures festival krijgt het publiek, naast voorstellingen, ook een kijkje achter de schermen van de hedendaagse dans. Met interactieve inleidingen en nagesprekken met en door de makers zelf, spoedcursussen en workshops ontdek je wat er aan een voorstelling vooraf gaat en wat jij als toeschouwer betekent voor de ontwikkeling van een opkomende choreograaf.

Première 

2 feb ’18 | filmpremière Le Faune – Joseph Simon
Theater a/d Rijn, Arnhem

16 mrt ’18 | Clara – Natalia de Miguel / Singular – Johanna Tengan
Rotterdamse Schouwburg

29 mrt ’18 | première Kyabajō – Jija Sohn + AerowavesTwenty17
Theater Bellevue, Amsterdam

Bekijk een overzicht van de hele agenda hier.

Moving Futures is een initiatief van: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision. Mede mogelijk gemaakt door: Bank Giro Loterij Fonds, BNG Cultuurfonds, Stichting Diorapthe, Fonds21, Fonds Podiumkunsten, Janivo Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds.

 

Datum: 

25 jan - 31 mrt '18

Organisator: 

Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision.

Plaats: 

Nederland