nationale ballet giselle

Giselle

Na internationale successen met Giselle in onder meer China, Spanje en Colombia, gaat Het Nationale Ballet nu met deze ‘Hamlet van het ballet’ op tournee door Nederland.

Giselle is een van de oudst overgeleverde en tegelijkertijd nog altijd meest gedanste balletten ter wereld. De hercreatie van deze klassieker over een gedoemde liefde door Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante, raakt dieper dan de huid.

Giselle verhaalt van Graaf Albrecht die verliefd wordt op het onbevangen boerenmeisje Giselle. Door zijn ware identiteit te verhullen leidt hij haar om de tuin en roept daarmee uiteindelijk het noodlot over haar en zichzelf af. Pure liefde voert - naast bedrog, wraak en vergiffenis – de boventoon in deze versie van Giselle. Graaf Albrecht is wel oprecht in zijn gevoelens voor Giselle, overweldigd door haar liefde en schoonheid. Wanneer zij ontdekt dat hij al verloofd is, en aan een gebroken hart sterft, is Albrecht radeloos van verdriet. Een verhaal dat nog altijd actueel is: onmogelijke liefde is immers een thema van alle tijden.

Datum: 

9 - 19 apr '19

Organisator: 

Het Nationale Ballet

Plaats: 

Diverse steden