tweetakt utrecht dans festival agenda

Festival Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen, met theater, dans, muziek, beeldende kunst en meer. Door jonge talenten en ervaren makers uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. En geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma! Tweetakt vindt plaats op twee plekken: in de stad en op het fort.

Met heel veel theater- en dansvoorstellingen – waaronder premières en reprises, eigen producties en bijzondere projecten – in twee tijdelijke theaters op de Neude en in o.a. Stadsschouwburg Utrecht en Theater Kikker. Op de Neude is ook bijna elke dag livemuziek te horen – van indie tot wereldmuziek, van hiphop tot modern klassiek en van dansbare electronica tot singer-songwriters. Verder vind je er een eetcafé met terras en een aantal kunstinstallaties. Tweetakt in de stad is van vrijdag 29 maart t/m zondag 14 april.

Op het avontuurlijke Fort Ruigenhoek in Groenekan, net ten noorden van Overvecht, presenteert Tweetakt een expositie met spannende beeldende kunst voor alle leeftijden. In alle hoeken en gaten van het groene fort staan grote sculpturen, interactieve installaties, videokunst en games, gemaakt door gerenommeerde kunstenaars en jonge talenten. Verder zijn er o.a. theater- en dansvoorstellingen, vertoningen van jeugddocumentaires en een groot terras met eten en drinken. Tweetakt op het fort is van zondag 31 maart t/m zondag 16 juni, op alle zon- en feestdagen.

Datum: 

29 mrt - 16 jun '19

Organisator: 

Festival Tweetakt

Plaats: 

Utrecht