Buitenkunst Randmeer

Dansweek: Ritual elements

Bij Buitenkunst Randmeer kun je deze zomer kiezen uit 5 Dansweken.

Deze week: Ritual elements
Een intensieve en explosieve week over rituelen. Eén ding is helder, we hebben ons lichaam nodig om een ritueel uit te voeren. Maar wat zijn rituelen, voor wie en wat zijn rituelen bedoeld en welke handelingen worden er gebruikt bij het uitvoeren van een ritueel? Sta eens stil bij dagelijkse rituelen zoals: een viering, het uitgaansleven en andere rituelen van de nacht, sportrituelen, eetrituelen, begroetingsrituelen enzovoort. We gaan experimenteren en arrangeren met deze handelingen via de elementen tijd, kracht en ruimte. Daag jezelf uit en creëer een nieuwe bewegingstaal. Een goede conditie en dans- of bewegingservaring zijn een must voor deze week.
O.l.v. Wensley Piqué

Buitenkunst Randmeer is op ons eigen terrein, genaamd De Wilgen. Het ligt tussen de weilanden, loofbomen en naaldbossen, op 6 km van Elburg, met achter de dijk het Drontermeer. Hier hebben wij een groot en een klein theater, een restaurant, een bar, vele werktenten, ateliers, muziektenten, en studio’s, drie kampeervelden met douches en toiletten, en een veld met huurtenthuisjes.
Je kunt als gevorderde én beginner deelnemen aan weekends en weken met workshops in theater, dans, beeldende kunst, muziek, schrijven, fotografie & video. Het programma op Randmeer bestaat voornamelijk uit Speciale weken en Ateliers & Werkplaatsen voor volwassenen (vanaf 16 jr), TheaterTalentLab en BKbeeldLAB, Theaterweken voor jongeren (TTLjong), en kinder- en kleuterprogramma’s.

Datum: 

14 - 21 aug '21

Organisator: 

Buitenkunst Randmeer

Plaats: 

Dronten