Buitenkunst Randmeer

Dansweek: Movement Metaphor

Bij Buitenkunst Randmeer zijn er deze zomer 5 verschillende dansweken.

Deze week: Movement Metaphor
Beweging als vertrekpunt om beelden, gedachten, scenario’s te laten ontstaan, om metaforen aan het licht te laten komen, die we uitwerken tot een scène, tot een dansstuk. Deze dansweek is een onderzoek naar metaforen die voortkomen uit bewegingen en de plaatsing ervan in een context. Bewustzijn van lichaam en ruimte, verkenning en improvisatie zijn de belangrijkste elementen van de workshop, die gebaseerd is op principes en concepten uit de release-techniek, Laban Movement Analysis en Authentic Movement. Deze technieken helpen ons om ons bewegingsrepertoire te verbreden, de metaforen te identificeren, en om ze toe te passen in composities. Danservaring is niet vereist.
O.l.v. Suzana Gomes

Buitenkunst Randmeer is op ons eigen terrein, genaamd De Wilgen. Het ligt tussen de weilanden, loofbomen en naaldbossen, op 6 km van Elburg, met achter de dijk het Drontermeer. Hier hebben wij een groot en een klein theater, een restaurant, een bar, vele werktenten, ateliers, muziektenten, en studio’s, drie kampeervelden met douches en toiletten, en een veld met huurtenthuisjes.
Je kunt als gevorderde én beginner deelnemen aan diverse weken met workshops in theater, dans, beeldende kunst, muziek, schrijven, fotografie & video. Het programma op Randmeer bestaat voornamelijk uit Speciale weken en Ateliers & Werkplaatsen voor volwassenen (vanaf 16 jr), het TheaterTalentLab, en BKbeeldLAB, Theaterweken voor jongeren (TTLjong), en kinder- en kleuterprogramma’s.

Datum: 

31 jul - 7 aug '21

Organisator: 

Buitenkunst Randmeer

Plaats: 

Dronten