Buitenkunst Randmeer

Dansweek: Iconische danswerken

Bij Buitenkunst Randmeer zijn er vijf dansweken deze zomer.
Deze week: Iconische danswerken.

We duiken opnieuw in de dansgeschiedenis en behandelen iconische werken, voornamelijk uit het moderne-dansrepertoire. Wat gebeurde er in de wereld in de tijd waarin de choreografie is ontstaan, wat was de context van het werk? Wat maakt deze choreografie bijzonder? We zien hoe we elementen uit het oorspronkelijke werk kunnen gebruiken en toch een eigen versie kunnen maken. Naast veel dansen zullen we ook filmpjes bekijken en bespreken. Omdat we vertrekken vanuit het oorspronkelijke repertoire is het een fysiek uitdagende week met veel bewegingen om te onthouden. Deze workshop is dan ook bedoeld voor deelnemers met danservaring, een getraind geheugen en een goede conditie.
O.l.v. Tal Sofer.

Buitenkunst Randmeer is op ons eigen terrein, genaamd De Wilgen. Het ligt tussen de weilanden, loofbomen en naaldbossen, op 6 km van Elburg, met achter de dijk het Drontermeer. Hier hebben wij een groot en een klein theater, een restaurant, een bar, vele werktenten, ateliers, muziektenten, en studio’s, drie kampeervelden met douches en toiletten, en een veld met huurtenthuisjes.
Je kunt als gevorderde én beginner deelnemen aan weken met workshops in theater, dans, beeldende kunst, muziek, schrijven, fotografie & video. Het programma op Randmeer bestaat voornamelijk uit Speciale weken en Ateliers & Werkplaatsen voor volwassenen (vanaf 16 jr), Theaterweken voor jongeren (TTLjong), en kinder- en kleuterprogramma’s.

Datum: 

17 - 24 jul '21

Organisator: 

Buitenkunst Randmeer

Plaats: 

Dronten