Sacred Dance Miriam Peretz

Dance Art Sanctuary: In the Sacred Circle of Dance met Miriam Peretz

In deze vijfdaagse dansonderdompeling met Miriam Peretz verenigen we ons hart in dans, lied, ritme en diepe intentie. We nodigen heling uit in ons lichaam en in het universum. Via traditionele en interpretatieve heilige cirkeldansen verkennen we de circulaire en cyclische aard van het leven. De aangeboden danssequenties zijn geïnspireerd door de bewegingen van cirkels, spiralen en cycli die we in het fysieke, energetische en universele lichaam vinden. Tijdens deze danstransmissie wordt ook diepe inspiratie getrokken uit oude bronnen zoals: de traditionele dansen van Centraal-Azië, Bektashi Sema en devotionele wervelende oefeningen. Elke sessie biedt een thema gebaseerd op een zielskarakteristiek en is de inspiratie voor zowel een improvisatie-element als een choreografische reeks.

Miriam Peretz is een internationaal gevierde danseres gewijd aan het creëren van transformationele ervaringen voor haar studenten en publiek wereldwijd. In de afgelopen twintig jaar heeft haar kenmerkende dansstijl zich verspreid over continenten via haar internationale danscollectief Nava en door de intensieve trainingen die ze wereldwijd aanbiedt. Miriam's unieke stijl is sterk gebaseerd op Centraal-Aziatische dans, toegewijde wervelende oefeningen en heilige dansrituelen uit de hele wereld.

Haar bewegingskwaliteit en esthetiek omvatten ook haar jarenlange training in vechtsporten, hedendaagse dans, Flamenco en vele andere vormen van werelddans. Miriam's werk weeft consequent dans met belichaamde spiritualiteit en toewijding, voortbouwend op haar persoonlijke beoefening als derwisj en haar achtergrond als kind van mystici. Beschouwd als een wekelijks ritueel door haar studenten, bieden haar danslessen een geïntegreerde ervaring en reis door het landschap van het lichaam, hart, geest en ziel.

Miriam's liefde voor dans heeft haar geleid op een levenslange reis op zoek naar manieren om de kunst te gebruiken als een brug tussen mensen met verschillende achtergronden en spirituele tradities. Ze ziet dans als een uniek krachtig middel om diepe emotie en spiritueel verlangen uit te drukken, en daarom de perfecte belichaming van gebed.

Het is de eerste keer dat Miriam Peretz haar werk in Nederland deelt, in een co-creatie met Reino van der Velde van Nunqui Soulcoaching. Een Dance Art Sanctuary, is een overdracht in sacred dance van haar naar ons. We zullen ook worden vereerd met een speciale gastworkshop door auteur, verteller en uitvoerend kunstenaar Lana Nasser.

Data: 27 - 31 juli 2020
Locatie: Hof van Axen, Witteveen Drenthe

Voor achtergrondinformatie en de programmabrochure check: www.nunqui.com

Datum: 

27 - 31 jul '20

Organisator: 

NUNQUI Dance Art Sanctuary

Plaats: 

Witteveen