Danscompetitie AmsterDans

AmsterDans Competitie - Inschrijvingen open

Vierde editie AmsterDans Competitie vindt plaats in Theater de Meervaart op 30 en 31 maart. Inschrijving is geopend en de juryleden zijn bekend!

Op 30 en 31 maart 2019 zal de vierde editie van de AmsterDans danscompetitie plaatsvinden in Theater De Meervaart. AmsterDans is voornamelijk gericht op dansscholen, met aparte categorieën voor amateurs en pre-professionals. In 2019 is er ook een categorie voor jonge professionals: ‘Emerging dance groups’. Aan de derde editie in 2018 namen meer dan 250 dansers uit tien landen deel.

Dit jaar zijn de juryleden: Emio Greco (ICK Amsterdam), Klaas Backx (Nationale Balletacademie), Rinus Sprong (De Dutch Don’t Dance Division), Julie Christie Wherlock (Professional School Ballettschule Theater Basel), Stephen Delattre (Delattre Dance Company) en Gaia Lemmi (Area Danza en Livorno in Danza).

De prijzen die worden uitgereikt zijn onder meer studiebeurzen en stages van Peridance Studios in New York, de Nationale Balletacademie Summer School, Scapino Ballet, ICK Amsterdam, Conny Janssen Danst, Henny Jurriens Studio, Dutch Don’t Dance Division, Summerschool Den Haag, Chassé Dance Studios, een optreden in het Vondelpark Openluchttheater, danskleding van Flevodance, Bloch en Gaynor Minden en geldprijzen van Incitus en anderen.

Entreekaarten voor de competitierondes zijn te koop via www.meervaart.nl.

Schema

Zaterdagochtend 30 maart 9:30-13:00:
Masterclasses in Chassé Dance Studios:
Open ook voor dansers die niet deelnemen aan de competitie.

Zaterdagmiddag 30 maart 14:00-20:00:
Competitie deel 1 in Theater De Meervaart

Zondagochtend en middag 31 maart 10:00-18:00:
Competitie deel 2 in Theater De Meervaart

Zondagavond 31 maart 18:30:
Gala Finale in Theater De Meervaart met de prijsuitreiking en een kort gastoptreden van de Junior Company van Het Nationale Ballet.

AmsterDans wordt gesteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.
Meer info en registratie voor de competitie: www.amsterdans.org, http://www.facebook.com/amsterdans

Datum: 

30 - 31 mrt '19

Organisator: 

AmsterDans Stichting - Gary Feingold, co-directeur

Plaats: 

Amsterdam