Balletschool Staluse Pera in Rotterdam, voor balletlessen en dansworkshops, 50 jaar aan Heemraadssingel 235. www.stalusepera.nl

50 jaar Balletschool Staluse Pera aan de Heemraadssingel 235 in Rotterdam!

Volgend jaar, in 2020 (wat op zich al een mooi rond getal is) gaat Balletschool Staluse Pera een eveneens mooi rond getal vieren: deze balletschool is dan precies 50 jaar gehuisvest aan de prachtige Heemraadssingel 235 te Rotterdam.

In het jaar 1970 kreeg Staluse Pera dit pand door de gemeente Rotterdam toegewezen om deze als balletschool locatie in gebruik te nemen nadat ze haar vorige locatie moest verlaten. Ook kon zij er gaan wonen, wat voor haar natuurlijk een ideale situatie opleverde. Staluse gaf met al haar passie balletles aan talloze kinderen en volwassenen. Zij is zelf helaas in het jaar 2000 op 90-jarige leeftijd (wederom ronde getallen) overleden, en sindsdien hebben enkele van haar oud-leerlingen haar lesmateriaal mogen blijven gebruiken voor het voortzetten van haar danslessen en haar school. Dat was haar laatste wens, het behouden van de school. Intussen is dezelfde danszaal ook in gebruik genomen als les locatie door andere dansdocenten voor andere dansdisciplines. En voor de meest uiteenlopende dans- en bewegingsworkshops is de prachtige zaal altijd ad hoc verhuurbaar.

Huidig dansdocente en locatie (dance)floormanager Floor van Dongen en het bestuur van de dansschool stichting, willen graag in het weekend rond 24 augustus 2020 diverse feestelijke activiteiten organiseren in de school. Dit kan onder meer een expositie over het leven van Staluse Pera inhouden, live muziek, informatie over de huidige lessen, open lessen, dansworkshops, film- en fotovertoningen, lezingen over dans, en vooral een spetterend dansfeest!

Als je dit graag wilt bijwonen, stuur dan een bericht naar onderstaand mailadres.

Floor van Dongen
dansdocent en dancefloor manager

Stichting Dansschool Staluse Pera
Heemraadssingel 235
3023 CD Rotterdam
010-4258090
06-41456631
www.stalusepera.nl
info@stalusepera.nl

Datum: 

22 - 24 aug '20

Organisator: 

Floor van Dongen

Plaats: 

Rotterdam