Voorstellingen

Examen doen met Krisztina de Chȃtel en Sassan Saghar Yaghmai

Examen doen met Krisztina de Chȃtel en Sassan Saghar Yaghmai

Nieuws - 17 mei 2019
Studenten van de mbo opleiding Danser van het Nova College doen op donderdagavond 23 mei examen tijdens een voorstelling in de Toneelschuur.

Lifestyle

 NDT’s seizoenskalender dans voor aan je muur

NDT’s seizoenskalender dans voor aan je muur

Nieuws - 8 mei 2019
De kaartverkoop van het nieuwe seizoen 2019-2020 van het Nederlands Dans Theater (NDT) is al in volle gang. Dit jaar komt het NDT weer met een leuke actie.

Wie is wie

De Ontmoeting NEXT: Performing on demand. Foto Hans Gerritsen

Sporters van Team NL en dansers van Introdans ontmoeten elkaar in Theater aan de Rijn

Nieuws - 1 mei 2019
De twee werelden van dans en sport komen samen in De Ontmoeting NEXT: Performing on demand. Uitgangspunt is de routine en bewegingskunst van de atleet.

Internationaal

Britse media lovend over choreografieën van Het Nationale Ballet

Britse media lovend over choreografieën van Het Nationale Ballet

Nieuws - 8 mei 2019
Het Nationale Ballet was te gast op de eerste editie van het International Draft Works 2019 in The Royal Opera House in Londen.

Agenda

introdans vier verhalen en een dag erik de jong saartje van camp

Introdans, Spinvis en Saartje Van Camp maken en spelen samen de familievoorstelling VIER VERHALEN EN EEN DAG, een muziektheaterproductie die gaat over vrijheid. Erik de Jong (Spinvis) en Saartje Van Camp schrijven de tekst en de muziek en Adriaan Luteijn en Marlena Wolfe nemen samen met de dansers de choreografie voor hun rekening. 

Zelf dansen

Nieuw Dansproject aangekondigd: LEVEL UP!

Nieuw Dansproject aangekondigd: LEVEL UP!

Nieuws - 21 mei 2019
Solid Ground Movement vindt dat talent een podium moet krijgen. Daarom hebben artistiek leiders Bryan Druiventak en Alida Dors het Mastertraject bedacht.

Video

Magnetic Dance - Chris Wong (ch.)


Geïnspireerd op Leonardo Da Vinci en Donatello. Herken jij 's werelds eerste helikopterontwerp?

Video

Moving Futures Festival 2019

Het meest spraakmakende werk van startende en gevorderde dans- en performance kunstenaars bijeengebracht in één reizend festival. 7 februari tot 20 juni, 11 steden. movingfutures.nl

 

Vacatures

Stage bij Dans Magazine

Wij zoeken een (web) redactie stagiair!

Sluitingsdatum: 1 jul 2019
Locatie: Zeist

Winnen

Film Daymohk – Het land van de voorouders
Deze actie loopt tot 6 mei - GESLOTEN

Vanaf 9 mei zal de film Daymohk – Het land van de voorouders, geregisseerd door Masha Novikova, in filmtheaters en bioscopen door Nederland gaan draaien. En Dans Magazine mag eenmaal 2 vrijkaarten voor een filmvertoning naar keuze weggeven!

Kies je toekomst!

Dansopleidingenspecial 2018-2019

Misschien wil je schitteren op het podium. Misschien wil je het als danser of artiest helemaal maken in het buitenland. Misschien wil je samen met andere dansers en kunstenaars de meest fantastische voorstellingen maken. Misschien werk je liever als geluids- of lichttechnicus achter de schermen. Of misschien wil je jouw danstalent, passie en ervaring doorgeven aan anderen. Maar hoe doe je dat?

Het begint allemaal bij onze dansopleidingenspecial!

Danstijl

De laatste decenia wint de jaren ’20 dans lindyhop steeds meer aan populariteit. Aan de een kant uit een gevoel van nostalgie. Het is vooral de glitter en glamour van de swingperiode die jongeren (en oudere jongeren) aantrekt. Aan de andere kant omdat het een heel vrolijke en sportieve dans is. Tot het acrobatische aan toe.

Meer weten over de Lindyhop? Kijk hier!