Voorstellingen

Chapeau End of Season met speciale gastdansers

End of Season met speciale gastdansers

Review - 9 jul 2019 - Joanna Fox
Introdans sluit haar seizoen jaarlijks af met End of Season. Met dit keer speciale gastdansers en een baanbrekend hedendaags balletprogramma.

Lifestyle

Reggaeton bestaat 25 jaar

Reggaeton bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd!

Nieuws - 17 jul 2019
Reggaeton viert in 2019 zijn 25-jarig bestaan en is populairder dan ooit. Het 25-jarig bestaan zal dan ook uitgebreid gevierd worden.

Wie is wie

Springplank voor danstalent in Oost-Nederland. Foto Evolutio

Evolutio: nieuw gezelschap voor regionaal danstalent

Reportage - 4 jul 2019
Evolutio is een dansgezelschap in Oost-Nederland. Zij maken jaarlijks een productie waarin diverse dansstijlen naar voren komen: van ballet tot urban.

Internationaal

SIVO-festival druk bezig met voorbereidingen

SIVO-festival druk bezig met voorbereidingen

Nieuws - 29 mei 2019
Het multiculturele Wereld Dans-en Muziekfestival SIVO bestaat 33 jaar en wordt dit jaar voor het eerst in Orvelte (Drenthe) gehouden.

Agenda

Buitenkunst Dansweek Mash-up

We gaan verschillende dans- en muziekstijlen met elkaar verbinden en op die manier vanuit bestaand materiaal iets nieuws maken.

Zelf dansen

 De Choreographic academy van Het Nationale Ballet is weer terug

De Choreographic academy van Het Nationale Ballet is weer terug

Nieuws - 6 jun 2019
Deze maand is de tweede editie van de Choreographic Academy van het Nationale Ballet gestart. Dit jaar van dinsdag 4 juni tot en met donderdag 20 juni 2019

Video

Magnetic Dance - Chris Wong (ch.)


Geïnspireerd op Leonardo Da Vinci en Donatello. Herken jij 's werelds eerste helikopterontwerp?

Video

Moving Futures Festival 2019

Het meest spraakmakende werk van startende en gevorderde dans- en performance kunstenaars bijeengebracht in één reizend festival. 7 februari tot 20 juni, 11 steden. movingfutures.nl

 

Vacatures

Stage bij Dans Magazine

Wij zoeken een (web) redactie stagiair!

Sluitingsdatum: 1 jul 2019
Locatie: Zeist

Winnen

DEZE ACTIE IS GESLOTEN

Vanaf 13 Juni wordt deze film gedraaid in de bioscopen, de film is geregisseerd door Icíar Bollaín.  Wij van Dans magazine mogen voor deze film 2 x 2 kaarten weggeven!

Kies je toekomst!

Dansopleidingenspecial 2018-2019

Misschien wil je schitteren op het podium. Misschien wil je het als danser of artiest helemaal maken in het buitenland. Misschien wil je samen met andere dansers en kunstenaars de meest fantastische voorstellingen maken. Misschien werk je liever als geluids- of lichttechnicus achter de schermen. Of misschien wil je jouw danstalent, passie en ervaring doorgeven aan anderen. Maar hoe doe je dat?

Het begint allemaal bij onze dansopleidingenspecial!

Danstijl

De laatste decenia wint de jaren ’20 dans lindyhop steeds meer aan populariteit. Aan de een kant uit een gevoel van nostalgie. Het is vooral de glitter en glamour van de swingperiode die jongeren (en oudere jongeren) aantrekt. Aan de andere kant omdat het een heel vrolijke en sportieve dans is. Tot het acrobatische aan toe.

Meer weten over de Lindyhop? Kijk hier!