Voorstellingen

Het Nationale Ballet

Het Nationale Ballet lanceert online platform

Nieuws - 1 apr 2020
Via het nieuwe online platform van Het Nationale Ballet kun je thuis van dans genieten.

Lifestyle

Dansen is gezond

Blijven dansen: dit is waarom dans zo belangrijk is voor je gezondheid

Reportage - 1 apr 2020
Lees hier welke voordelen dans heeft voor je gezondheid.

Wie is wie

Mijntje Lupgens

Een kameleon: danseres Mijntje Lupgens is van alle markten thuis

Interview - 2 apr 2020
Mijntje wist al jong dat ze dansers wilde worden. Nu werkt ze in het commerciële veld en heeft ze voor onder andere Jason Derulo en Dua Lipa gewerkt.

Internationaal

Kenta Kambara laat zien hoe tof rolstoeldansen kan zijn

Nieuws - 12 mrt 2020
De Japanse rolstoeldanser Kenta Kambara is gedreven om zijn passie over te brengen. Hij wil graag optreden bij de Paralympics dit jaar in Tokyo.

Agenda

The Square

The Square is een nieuwe avondvullende voorstelling van Scapino Ballet Rotterdam, gemaakt door een collectief van choreografen, ontwerpers, musici en dans.

Zelf dansen

Online auditie

Deze 5 dansopleidingen houden online audities

Reportage - 31 mrt 2020
Ieder jaar rond deze tijd zijn normaal gesproken alle audities voor dansopleidingen. Door het coronavirus zijn dit nu online audities.

Video

Moving Futures

Laat je verrassen door de barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu. Zie hoe de toekomst hen beweegt en hoe zij de toekomst bewegen.

Info & tickets

Video

Crystal Pite & Jonathon Young - Revisor

Crystal Pite & Jonathon Young brachten met het indrukwekkende Betroffenheit (Julidans 2017) de dans- én theaterhit van jaar en ontvingen o.a. een Olivier Award, de hoogste onderscheiding in het Britse theater. 

Info & tickets

Vacatures

Korzo

Ter versterking van de afdeling Marketing, Communicatie & Ticketing is Korzo per direct op zoek naar een: Medewerker Marketing & Communicatie (32-38 uur)
Je komt in een vrij nieuw team terecht dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van publiek voor zowel het podium als het makershuis en de diverse festivals. Je werkt nauw samen met zowel medewerkers marketing & communicatie als het ticketing- & balieteam.

Sluitingsdatum: 5 apr 2020
Locatie: Den Haag

Winnen

Foto: Paul Sixta of Noortje Stortelder
Deze actie is GESLOTEN

Dans Magazine mag maar liefst 5 x 2 vrijkaarten weggeven voor Funny Soft Happy & The Opposite van Connor Schumache.

Dansfestivalspecial 2020

Dans Magazine Festivalspecial

Wegens groot succes van de eerste Dans Magazine Festivalspecial 2019 komt er ook in 2020 weer een festivalspecial in de mei editie. In de special zetten we de mooiste cultuur- en dansfestivals in de spotlight. Wil je met jouw festival in onze print- én online special? Voor meer informatie kan je dan mailen naar mjankovits@virtumedia.nl.

Bekijk hier de Festivalspecial van vorig jaar!

Dansstijl

De laatste decenia wint de jaren ’20 dans lindyhop steeds meer aan populariteit. Aan de een kant uit een gevoel van nostalgie. Het is vooral de glitter en glamour van de swingperiode die jongeren (en oudere jongeren) aantrekt. Aan de andere kant omdat het een heel vrolijke en sportieve dans is. Tot het acrobatische aan toe.

Meer weten over de Lindyhop? Kijk hier!