Voorstellingen

Theaters open: gaat het de cultuursector helpen?

Reportage - 14 mei 2020
Theaters mogen vanaf 1 juni weer open. Tenminste voor maximaal dertig mensen in het hele pand. In juli wordt dit aantal verhoogd naar honderd man. Is dat wel een realistisch plan?

Lifestyle

5 voordelen van thuis dansen tijdens de coronacrisis

5 voordelen van thuis dansen tijdens de coronacrisis

Reportage - 18 mei 2020
Hopelijk kunnen we binnenkort gewoon weer samen dansen, maar voor nu blijven de dansscholen nog gesloten. Hoewel thuis dansen niet zo leuk is als met elkaar, zijn er toch een aantal voordelen!

Wie is wie

Jan Kooijman maakt online interviewserie over dansen op 1,5 meter

Jan Kooijman maakt online interviewserie over dansen op 1,5 meter

Nieuws - 21 mei 2020
Voormalig danser Jan Kooijman spreekt Igone de Jongh, Ed Wubbe, Floris Bosveld, Conny Janssen, Alida Dors en Lucia Marthas over dansen op 1,5 meter.

Internationaal

NDTV

NDTV: interviews met choreografen van het Nederlands Dans Theater

Nieuws - 15 mei 2020
In een nieuwe serie op NDTV van het Nederlands Dans Theater is een reeks interviews te zien met choreografen gelieerd aan NDT. Deze week: Jiří Kylián!

Agenda

Ontwikkel je danstalent door samen met een van onze dansers te werken met het repertoire van onze choreografen.

Zelf dansen

Zo maak je jouw eigen choreografie

Zo maak je jouw eigen choreografie

Reportage - 19 mei 2020
Loop je vast bij het maken van je eigen choreografie of wil je het voor het eerst proberen? Wij zetten 6 tips voor je op een rij!

Video

Moving Futures

Laat je verrassen door de barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu. Zie hoe de toekomst hen beweegt en hoe zij de toekomst bewegen.

Info & tickets

Video

Crystal Pite & Jonathon Young - Revisor

Crystal Pite & Jonathon Young brachten met het indrukwekkende Betroffenheit (Julidans 2017) de dans- én theaterhit van jaar en ontvingen o.a. een Olivier Award, de hoogste onderscheiding in het Britse theater. 

Info & tickets

Vacatures

Ballet Pianist

Job description
A ballet pianist provides musical accompaniment for a variety of classes, auditions, studio evenings, exams and performances. He/she works closely with the dance teacher, agreeing on musical interpretation, tempo, volume etc. The ballet pianist arranges and adapts existing repertoire and compiles music for classes, exams and performances and is also responsible at the Conservatoire for managing the studio spaces, the sets of instruments and the sheet music. Candidates are required to sight read variations from the classical and neoclassical ballet repertoire.

Sluitingsdatum: 1 mei 2020
Locatie: The Hague

Winnen

Foto: Paul Sixta of Noortje Stortelder
Deze actie is GESLOTEN

Dans Magazine mag maar liefst 5 x 2 vrijkaarten weggeven voor Funny Soft Happy & The Opposite van Connor Schumache.

Dansfestivalspecial 2020

Dans Magazine Festivalspecial

Wegens groot succes van de eerste Dans Magazine Festivalspecial 2019 komt er ook in 2020 weer een festivalspecial in de mei editie. In de special zetten we de mooiste cultuur- en dansfestivals in de spotlight. Wil je met jouw festival in onze print- én online special? Voor meer informatie kan je dan mailen naar mjankovits@virtumedia.nl.

Bekijk hier de Festivalspecial van vorig jaar!

Dansstijl

De laatste decenia wint de jaren ’20 dans lindyhop steeds meer aan populariteit. Aan de een kant uit een gevoel van nostalgie. Het is vooral de glitter en glamour van de swingperiode die jongeren (en oudere jongeren) aantrekt. Aan de andere kant omdat het een heel vrolijke en sportieve dans is. Tot het acrobatische aan toe.

Meer weten over de Lindyhop? Kijk hier!