30 september zijn tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala in Theater aan het Vrijthof de VSCD Dansprijzen, beter bekend als de Zwanen, uitgereikt.
Maas theater en dans
Maas is een podium en een gezelschap van professionele makers die theater en dans maken voor kinderen, jongeren, jong volwassenen, hun familie en vrienden. Dit gretige, brutale en kwetsbare publiek is altijd de bron, bij alle voorstellingen, programma’s, educatie en talentontwikkeling. Maas bundelt de ervaring van theatergroep Max, jeugddansgezelschap Meekers en theatergroep Siberia.
Maas theater en dans
Het gezelschap Maas maakt kwaliteitstheater en -dans in alle soorten en maten. Grote zaalvoorstellingen, kleine schoolprojecten voor in de klas, kleine festivalacts en groot locatietheater. Altijd is er vanzelfsprekend contact tussen het publiek en de mensen die op het podium staan. Maas theater en dans gebruikt een maximale variatie aan theatrale middelen en vertellen op een lichte, transparante manier.
Bij Maas staan er persoonlijkheden op het podium die zichzelf durven laten zien, die zich bewust zijn van hun lichaam en de rollen die ze spelen. De voorstellingen zijn vaak virtuoos, maar ook altijd persoonlijk en dichtbij. Maas biedt toegankelijke, uitbundige en fysieke verhalen, altijd op een bijzondere manier verteld. Maas is overal te zien: in Rotterdam, de grote en middelgrote steden in Nederland, België en daarbuiten.
Artistiek directeur Moniek Merkx
Vanaf 2013 is Moniek Merkx artistiek directeur van Maas theater en dans voor jong publiek. Zij wordt ondersteund door het artistieke team van Maas theater en dans, bestaande uit Jolanda Spoel, Arthur Rosenfeld en Dorien Folkers.
Moniek Merkx is regisseur, schrijver en dramaturg. In seizoen 2014/2015 maakt zij bij Maas Het verhaal van de getallen en Voorjaarsoffer. In seizoen 2015/2016 maakt Moniek Wie is er bang voor Wolf en Virginia? en Alice in Wonderland.
Maas educatie
Bij Maas is educatie hoofdzaak. De regisseurs en choreografen denken mee over de educatieve programma’s. De educatieve medewerkers en speldocenten zijn vaak zelf ook makers. In praktische workshops en programma’s leren kinderen liedjes schrijven of filosoferen over goed en fout. Hier leren jongeren lichaamstaal lezen of performances maken in hun schoolkantine. Volwassenen horen achtergronden en kunnen doorvragen.
Zakelijk leider Bernadette Stokvis: “Kinderen houden ons podium letterlijk levend”.
Een bijzonder kunstproject! Loop 4 km langs dansers, acteurs en kunstfoto's. Het startpunt is het Maaspodium.
Na acht jaar neemt Moniek Merkx afscheid als artistiek directeur. Lees hier meer over haar opvolgster René Geerlings en over zijn plannen.
stuk is een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor zoals je van 155 gewend bent.
Een vervolglijstje kinder- en jeugddansgezelschappen in Nederland die de moeite waard zijn om te gaan zien!
De minister van Engelshoven bracht op maandagochtend een werkbezoek aan het Maaspodium in Rotterdam waar ze een digitale theaterles bijwoonde.
De twee fysieke theaterperformers in Bye Bye Baby zijn subliem in mimiek en lichaamstaal van jonge pubers. Prachtig onderwerp, vluchtig uitgewerkt.
Klabam, poink, klonk, auw! Kleuterdansvoorstelling ChitChat is van 10 februari tot en met 1 mei 2019 te zien in Nederland.
Op vrijdag 1 februari 2019 gaat 'Bye Bye Baby' in premiere bij het Maaspodium in Rotterdam.