Youtube-filmpje wekt dansplezier op

YOLO: You Only Live Once. En wat zou je met dat ene leven beter kunnen doen dan dansen? Dat dacht ook Matt Bray, die dezelfde dans op honderd verschillende plekken rondom zijn woonplaats in een voorstad van Chicago uitvoerde en daar een youtube-compilatie van maakte. "100 Places of Dance” herinnert aan het bekende filmpje van die andere Matt uit 2008, die hetzelfde over de hele wereld deed. Eerlijk is eerlijk: Matt Bray danst beter en heeft zijn opnames beter gemonteerd. Maar de filmpjes werken om dezelfde reden aanstekelijk: beide heren hebben er overduidelijk plezier in.

100 Places of Dance

Dat plezier maakt Matt Bray succesvol. "100 Places of Dance” is inmiddels al bijna twee miljoen keer bekeken. De film is viral, zoals dat heet: hij verspreidt zich via social media, blogs en websites van kranten als vanzelf. In de film is te zien hoe Matt zijn eigen choreografie onder andere in zijn kamer, op een steiger, in een bibliotheek, op een bowlingbaan en voor een kunstwerk van Jean Dubuffet uitvoert. Er valt dus voor iedereen wel iets te herkennen in de locaties die hij heeft uitgekozen. Omdat het filmen op al die locaties veel werk was, bedankt Matt onder het filmpje zijn zusje, die dagenlang met hem door de stad sjouwde.

Youtube-knProjectOneLife

"100 Places of Dance” staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van ProjectOneLife, Matts eigen youtube-kanaal. Op het kanaal werkt Matt zijn zogenaamde bucket list af: een lijst van dingen die je wil doen voordat je doodgaat. Regelmatig post hij videos waarop te zien is hoe hij leert snowboarden, of aan een biljardtoernooi deelneemt. Ook dansen deed hij al eerder: in "100 Days of Dance” is te zien hoe Matt honderd dagen achter elkaar danst, gemonteerd tot een grappig filmpje waarin zijn kleding blijft wisselen.

Je leeft maar één keer

De boodschap van ProjectOneLife is duidelijk: Je leeft maar één keer, dus maak er wat van! Voor Matt lijkt die droom in ieder geval uit te komen. Zijn kanaal is inmiddels zo succesvol, dat hij heeft besloten om er voorlopig zijn beroep van te maken. In een filmpje van 2 juni kondigt hij aan dat hij een half jaar door Amerika gaat reizen en onderweg zoveel mogelijk punten van zijn bucket list af wil werken. Met zijn initiatief laat hij zien dat het bereiken van je dromen voor iedereen mogelijk is. Waar wacht je nog op?

Voor al je dans- en andere sportieve dromen vind je de juiste kleding alvast bij Zalando.