Voorstelling Dust Devil op Fringe Festival

Dust Devil Fringe festivalTijdens het Amsterdam Fringe Festival gaat op 10 september in het Ostade de voorstelling Dust Devil in première. Dust Devil is een beeldende voorstelling van Stichting RAVENS gebaseerd op het levensverhaal van de Amerikaanse ballerina Marta Becket. In Dust Devil voert danseres Amy Gale het publiek mee in de wereld van Marta Becket waar dromen uitkomen en waar zand kan dansen.

Opmerkelijk levensverhaal Marta Becket

Op een kruispunt in het midden van de verlaten Death Valley in de Verenigde Staten speelt zich het verhaal af van Marta Becket. Marta’s leven nam een onverwachte wending toen ze op weg naar een optreden autopech kreeg in de woestijn. Ze ontdekte daar een leegstaand gebouw op de plek waar ze strandde en besloot er haar eigen theater van te maken. Tot haar 87e levensjaar trad ze er op in haar one-woman-shows waarvoor ze haar eigen kostuums maakte, haar eigen decor en zelfs haar eigen publiek.

Stichting RAVENS

Dust Devil is de eerste voorstelling van Stichting RAVENS. Stichting RAVENS maakt beeldende theatervoorstellingen gebaseerd op de levens van gewone mensen die bijzondere keuzes maken.

Met Dust Devil gebruikt Stichting RAVENS het verhaal van Marta Becket om de kracht van een droom te laten zien en haar toeschouwers eraan te herinneren dat zij altijd de kracht en de mogelijkheden kunnen vinden om te beschikken over hun eigen lot en levenspad. Udo Thijssen is scenograaf en bedenker van Dust Devil. Zijn werk kenmerkt zich door het gebruik van eenvoudige materialen die hij nieuwe vorm en betekenis geeft in de spotlight van het theater. In Dust Devil transformeert hij zand tot ballerina’s.  

Stichting RAVENS speelt Dust Devil van 10 september tot en met 13 september in het Ostade  A’dam. Voor tijden en kaarten ga naar de website van het Fringe Festival

Op 3,4,5 en 10,11,12 oktober speelt Dust Devil in de studio van OT rotterdam aan Coolhaven 98. Voor tijden en kaarten ga je naar de website van studio OT.