Vier midzomernacht tijdens het festival Openluchthotel

OpenluchthotelOp 21 juni 2013 is de start van het festival Openluchthotel 2013 in de Burcht en de Hortus Botanicus in Leiden. Het festival staat in het teken van de kortste nacht van het jaar en is onderdeel van het Midzomernachtfestival. Het heeft twee verschillende voorprogramma’s om uit te kiezen of om te combineren. Bij beide voorprogramma´s zijn er verschillende dansvoorstellingen te bekijken

De Burcht

Vanaf woendag 19 juni zijn er al dansvoorstellingen te bewonderen op de Burcht in Leiden. Hier begint het eerste voorprogramma voor het festival Openluchthotel. Tot en met zondag 23 juni 2013 worden er verschillende dansvoorstellingen opgevoerd in het kader van geluksmomenten, genaamd Gelukkig Leiden. De dansvoorstellingen op de Burcht zijn gratis toegankelijk en beginnen om 20.00 uur.

Hortus botanicus

Het tweede voorprogramma begint in de Hortus Botanicus in Leiden op 21 juni 2013. Dit staat geheel in het teken van de midzomernacht. In de Hortus worden vanaf 20.00 uur onder andere optredens gegeven van Fields of Wonder, Helma Melis en Gerben Schwab.

Fields of Wonder organiseert verschillende projecten en producties met theatermakers, beeldende kunstenaars, dansers, vormgevers en muzikanten. Deze samenwerking zorgt voor bijzondere voorstellingen op diverse locaties. Openluchthotel

Het festival Openluchthotel

Beide voorprogramma’s hebben het thema: Duizend-en-één-nacht. Dit komt terug in het festival door de mystiek, verhalen, rituelen en het buitenleven waar aandacht aan wordt besteed. Voor het festival Openluchthotel wordt er samengewerkt met Fields of Wonder en artistiek leider Geert van der Velden.

Het festival Openluchthotel reist door verschillende steden van Nederland. Met een begin in Leiden, gaan ze verder naar Tilburg (24 augustus 2013), Haarlem (31 augustus 2013), Den Haag (7 september 2013) en Delft (14 september 2013). Het Openluchthotel sluit bij elke stad aan op een bestaand stedelijk evenement. In Leiden is dit bijvoorbeeld het Midzomernachtfestival en in Delft de Open Monumentendagen.

Meer informatie over de prijzen, data of het festival is te vinden op de website van Fields of Wonder.