Vereniging voor Dansonderzoek

Vereniging voor Dansonderzoek organiseert studiemiddag

Zaterdag 28 februari vindt de studiemiddag van de Vereniging voor Dansonderzoek plaats in Utrecht. Het thema van deze middag is Connect! De relatie tussen performer en toeschouwer. Ook wordt er deze middag de publicatie Danswetenschap in Nederland deel acht gepresenteerd.

Studiemiddag: Connect! De relatie tussen performer en toeschouwer.

Of mensen nu choreograferen, optreden of naar dans kijken, ze houden zich bezig met een heel bijzondere vorm van menselijke interactie. Maar wat gebeurt er precies in de ontmoeting tussen performer en toeschouwer? Tijdens deze studiemiddag werpt de Vereniging voor Dansonderzoek licht op dit fenomeen, dat al vaak onderwerp was van artistiek werk, onderzoek en debat. Er wordt deze middag gesproken, geheel in het engels, door Chiel Kattenbelt, Aafke van Mourik Broekman en Emilie Gallier.

Ga naar de website van de Vereniging voor Dansonderzoek voor meer informatie over de studiemiddag.

Vereniging voor Dansonderzoek Nederland

De Vereniging voor Dansonderzoek werd in 1990 opgericht om Nederlands onderzoek op het gebied van de dans, zowel wetenschappelijk als toegepast, te stimuleren. Dansonderzoek wordt door de VDO zeer breed opgevat. Het is niet gebonden aan een bepaalde discipline en omvat zowel historisch en sociologisch onderzoek als onderzoek vanuit de theater-, bewegings- en bestuurswetenschappen. De belangrijkste doelstellingen van de VDO zijn gedachtenuitwisseling, verspreiding van onderzoeksresultaten en discussie.

Meer inspiratie