Uitzending gemist van Bloed, zweet en blaren?

Bloed, zweet en blaren over Het Nationale BalletWie de eerste aflevering van Bloed, zweet en blaren over de dansers van Het Nationale Ballet heeft gemist, kan hem alsnog bekijken. In deze aflevering draait het om sterdanseres Igone de Jongh, eerste soliste, en Wendeline Wijkstra, danseres van het corps de ballet, die eerste soliste wil worden. Hoe verschillend ze ook zijn, beiden willen dolgraag als mannequins gecast worden voor een modeshow van Viktor&Rolf in Parijs.

Bekijk aflevering 1

Bekijk hier aflevering 1 van Bloed, zweet en blaren via uitzending gemist.

Bloed, zweet en blaren

De serie Bloed, zweet en blaren laat zien dat het levenspad van een professioneel danser niet altijd over rozen gaat. In deze realityserie wisselen stress, harttocht en geluksmomenten elkaar af op het podium en achter de schermen, maar ook thuis. We staan achter de coulissen tijdens de uitvoering van The Sleeping Beauty, gaan met Anna Tsygankova mee op tournee in Colombia en volgen tweede solist Alexander Zhembrovskyy in wat zijn laatste jaar zal zijn bij Het Nationale Ballet omdat zijn lichaam hem in de steek laat. Ook liefdespaar Isaac Hernández en Victoria Ananyan staan voor een moeilijke keuze: hij is hier net gepromoveerd, zij krijgt een aanbod te gaan dansen in Rusland.

Vervolg op Bloed, zweet en snaren

Bloed, zweet en blaren is het vervolg op Bloed, zweet en snaren. De grote bezuinigingsrondes in de culturele sector van de afgelopen jaren gingen vaak vergezeld met kritiek. Kunstenaars zouden met de rug naar de samenleving toe staan en alleen maar bezig zijn met zichzelf en met elkaar. Het prikkelde regisseur Olaf van Paassen om die gesloten bastions vanbinnen te bekijken. Dat resulteerde in de zesdelige serie Bloed, zweet en snaren, over het Koninklijk Concertgebouworkest, die vorig jaar op de televisie te zien was.