So You Think You Can Dance jury 2015

Toekomst So You Think You Can Dance onzeker

De kans is groot dat het RTL-programma So You Think You Can Dance geen nieuw seizoen krijgt, zo meldde De Telegraaf op 8 april. Het lijkt erop dat Dan Karaty er in ieder geval een streep onder heeft gezet.

Dan Karaty heeft nieuwe plannen

Dan Karaty, jurylid van het programma, slingerde woensdagmiddag een opvallend bericht de wereld in waarin hij aangeeft te stoppen met het programma. "Ik heb echt het gevoel dat deze geweldige show, dit ijzersterke format, nog eens tien jaar door kan gaan, maar vanwege allerlei zaken waar ik geen invloed op heb, is dat wellicht niet het geval."

Dan: "Maar gelukkig hebben we dit seizoen nog zes afleveringen en ben ik nog steeds toegewijd en gepassioneerd. Dat verdienen onze fans!" De choreograaf laat weten dat hij al een nieuw project in het vooruitzicht heeft waar hij later deze maand meer over bekend zal maken.

Kijkcijfers So You Think You Can Dance 2015

Een woordvoerder van RTL zegt dat het op dit moment nog onduidelijk is of So You Think You Can Dance een achtste seizoen krijgt. Daar zal na het huidige seizoen een beslissing over genomen worden. De kijkcijfers blijven in Nederland achter, maar volgens de zender is het moeilijk aan te geven of dat te maken heeft met de verschuiving van het uitzendtijdstip.

Al een aantal seizoenen lopen de kijkcijfers van So You Think You Can Dance terug, dit jaar wel heel drastisch. Na matig bekeken auditierondes op woensdag moeten de liveshows op zondag het doen met een kwart miljoen kijkers. De tweede liveshow op zondag 5 april trok volgens Stichting Kijkonderzoek (SKO) slechts 229.000 kijkers. Overigens kwam dat niet per se door Eerste Paasdag, want ook de auditie- en bootcampafleveringen en de eerste liveshow werden dramatisch slecht bekeken.

 

Bronnen:

Toekomst So You Think You Can Dance onzeker – Telegraaf, woensdag 8 april 2015

Nederland lijkt klaar met So You Think You Can Dance – Spits Nieuws, maandag 6 april 2015

 

 

 

Meer inspiratie