Theaterdebuut voor Iris van Peppen met INSTINCT

De afgelopen 10 jaar maakte Iris van Peppen meer dan 30 performances in en om Utrecht: in kerken, musea, parken en zelfs schoenenwinkels. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december 2016 maakt choreograaf Iris van Peppen met de dansvoorstelling INSTINCT haar theaterdebuut in Theater Kikker in Utrecht.

Omdat beide voorstellingen reeds zijn uitverkocht zal er op donderdag 15 december een extra voorstelling plaatsvinden. De dansvoorstelling INSTINCT is een intiem zintuigelijk werk, geïnspireerd op haar ervaringen als slechthorend kind. Met haar drie danseressen gaat zij tot het uiterste om terug te keren naar de essentie, het menselijk lichaam.

INSTINCT

In een draaikolk van elektronische live muziek gaan drie danseressen tot het uiterste en komt hun oerinstinct boven drijven. Het publiek zit er letterlijk midden in. Laat je meevoeren naar het ‘oerdeel’ van ons bestaan. De menselijke en dierlijke instinctieve bewegingen worden voor onze ogen ontrafeld in dans. De dansers Makiko Ito, Kim Hoogterp en Aida Guirro Salinas laten associaties zien van rupsen, walvissen, vleermuizen en de getij wisseling. Alles lijkt met elkaar verbonden en doet een beroep op onze relatie met de (menselijke) natuur.

Over choreograaf Iris van Peppen

Haar slechthorenheid als kind heeft Iris van Peppen in haar choreografieën gevormd. Zo maakt zij zintuigelijk werk waarbij zij het publiek een ‘oergevoel’ wilt geven. We leven in een tijd waarbij we vrijwel geen gebruik maken van onze fysieke intelligentie; zo brengen we veel tijd door op een stoel achter een computer, tv of telefoon en worden we overspoeld door informatie en gedachten. We worden omgeven door geluiden, letterlijk als metaforisch, en raken zo verder verwijderd van ons lichaam en onze zintuigen. Van Peppen streeft er met haar werk naar om deze ‘geluiden’ weg te halen en ons weer in contact te laten komen met onze essentie namelijk de volledige mens en haar lichaam.

Extra voorstelling (try-out) donderdag 15 december
Vrijdag 16 en zaterdag 17 december 2016
20.00 uur Theater Kikker, Ganzenmarkt 14 Utrecht
tickets: www.theaterkikker.nl / 030-2347100