Terugkeer van Don Quichot

Don Quichot / Anna Tsygankova & Matthew Golding - Foto door Erwin OlafVan 12 oktober tot en met 3 november zijn er 11 voorstellingen van Don Quichot, de bejubelde dansvoorstelling van Het Nationale Ballet, te zien in Het Muziektheater Amsterdam. De voorstelling keert terug met Peter Faber in de rol van Don Quichot en Frans Schraven als Sancho Panza.

Don Quichot

Het aan Cervantes’ meesterwerk ontleende verhaal richt zich op de liefde tussen de mooie herbergierdochter Kitri en de jonge barbier Basilio. In de rollen van Don Quichot en Sancho Panza – eerder vertolkt door Peter de Jong en Karel de Rooy – treedt ditmaal een nieuw acteursduo aan. Theater-, tv- en filmacteur Peter Faber speelt de rol van Don Quichot. Acteur, danser, choreograaf en zanger Frans Schraven neemt de rol van Sancho Panza op zich. 

Cast en debutanten

Stersolisten Anna Tsygankova en Matthew Golding dansen opnieuw de hoofdrollen van Kitri en Basilio. Met hun opvoering van de Grand pas de Deux uit Don Quichot vieren zij wereldwijd succes op internationale balletgala’s. 

Voor de hoofdrollen van Kitri en Basilio debuteert een zestal dansers bij Het Nationale Ballet. In de rol van Kitri maken Megan Zimny Kaftira en Qian Liu hun opwachting; in de rol van Basilio zijn dat Jozef Varga, Remi Wörtmeyer, Isaac Hernández en Young Gyu Choi.

Naast Anna Tsygankova en Matthew Golding keren Jurgita Dronina, Maia Mahateli en Artur Shesterikov terug als respectievelijk Kitri en Basilio.

Online bestellen

Online kaarten bestellen kan via de website van Het Nationale Ballet.